avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte necesare intrarii in somaj si procedura
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte necesare intrarii in somaj si procedura

Buna ziua
Datorita unor dificultati economice societatea unde lucrez va fi nevoita ca concedieze un nr. de aproximativ 10 - 11 salariati (societatea mai are 20 salariati din care 1 are CIM suspendat).
Am inteles ca cei de la ANOFM cer urmatoarele acte:
1. Actul de identitate, in original si copie;
2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
3. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
4. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.
Pe langa actele mentionate ei cer si carnetul de munca original si copie, in cazul in care nu exista carnet de munca intocmit, adeverinta prevazuta la art. 18 (anexa nr. 26. precum si alte acte care, potrivit legii, atesta existenta unor raporturi de munca sau de serviciu pana la data de 31 decembrie 2010 si, dupa caz, vechimea in munca realizata anterior datei de 1 martie 2002;

Eu am cartile de munca la pensii pt. ca nu au incheiat procesul de scanare din cauza lipsei de personal.
Ce pot face? Le intocmesc adeverinte? Daca da, pentru ce perioada? Pentru toata perioada lucrata la societate? Sunt suficiente copiile?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:01, 8 Aprilie 2011
1. Mergeti la Casa de Pensii si faceti copii dupa carnetele de munca, scrieti pe ele "conform cu originalul" si le predati salariatilor pentru a le duce la AJOFM.
2. Apoi adeverinta tip pentru somaj (anexa 14 sau 26) o completati numai cu ultimele 12 luni lucrate de fiecare.
3. Dvs., ca angajator, trebuie sa inmanati salaritului concediat numai carnetul de munca (si adeverinta de vechime pentru perioada de la 01.01.2011 pana la incetarea CIM) si adeverinta tip pentru somaj. Restul de acte le procura salariatul si le duce la AJOFM.
Multumesc pentru raspuns
Inainte de a duce carnetele de munca la scanare am facut copii de pe fiecare carnet de munca, dar cu modificarile survenite pana la acea data.
Voi face copii conform cu originalul dupa ele cu insemnarile doar pana la acea data (ex. 01.05.2010) sau le voi actualiza pana la 01.01.2011?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
ela-ela, utilizator
1. Ar fi bine sa faceti actualizarea acelor copii de pe carnetele de munca.
2. Tot bine ar fi sa faceti o scrisoare catre Agentia de Somaj in care sa le explicati cum este cu carnetele de munca aflate la Casa de Pensii, motiv pentru care salariatii concediati de dvs. prezinta ncopii ale acestora. Eu as anexa la scrisoare si un tabel cu salariatii concediati si care se vor prezenta la Agentia de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta stagiu de cotizare la somaj infolegi infolegi Ex: In cazul in care am lucrat la o societate 4 ani , si o 1 luna de zile la o alta societate fara intrerupere ! este obligatoriu sa prezint la AJOFM ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa prenatal razvi10 razvi10 Buna ziua,in luna octombrie al acestiu an termin prenatalu,pot intra in somaj?dupa cat timp trebuie depuse actele?si ce acte sunt necesare?Va multumesc (vezi toată discuția)
Incetare cim, indemnizatie somaj pentru obtinere concediu de maternitate si ccc ancaolari ancaolari CIM expira pe data de 21 noiembrie 2015, iar nasterea este programata in luna decembrie 2015 - drept urmare am inteles ca pentru a inregistra venit in luna ... (vezi toată discuția)