avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut

am oferit unei pers o suma de bani,acea pers facandu-mi o promisiune scrisa cu data de inapoiere a banilor.data de returnare a imprumutului a trecut. ce sanse am sa imi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:50, 2 Februarie 2011
Este necesar sa introduceti actiune in justitie. Dovada acordarii imprumutului va fi facuta cu contractul (chitanta) in care se consemneaza suma acordata si data restituirii.
Asa cum vi s-a sugerat, puteti introduce actiune in instanta, pretinzand suma pe care ati imprumutat-o, iar de la momentul la care aceasta era exigibila la plata puteti cere sa vi se plateasca si dobanda bonificata de orice banca comerciala pentru depozitele la termen, pentru persoanele fizice.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani imprumutati dikutzz007 dikutzz007 buna seara, solicit o indrumare din partea dumneavoastra,am imprumutat pe un amic cu 200 de euro,trebuia sa ii inapoieze dupa 2 luni,in aprilie se fac 2 ... (vezi toată discuția)
Datorie molnarcsilla molnarcsilla Buna seara.Vreau sa va intreb,daca pot solicita in instanta jumatate din o suma de bani imprumutati fratelui meu de catre tatal meu decedat .Este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Bani dati fara acte legale daniela_b daniela_b am imprumutat in luna septembrie o cunostinta cu 1500 ron si 350 E,si ma tot amana cu returnarea sumei,mentionez ca nu am facut nici un act oficial si nici ... (vezi toată discuția)