avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datorie

Buna seara.Vreau sa va intreb,daca pot solicita in instanta jumatate din o suma de bani imprumutati fratelui meu de catre tatal meu decedat .Este vorba de o suma bani imprumutata de tatal meu catre fratele meu in anul 1996,cu conditia sa-i returneze esalonat in 10 luni,lucru care nu s-a intamplat.Tatal meu a decedat de 1 an.Mama mea a fost martor la inmanarea banilor.De asemenea daca pot cere jumatate din cheltuierile de inmormantare(am suportat singura toate cheltuielile),respectiv valoarea utilitatilor achitate dupa decesul tatalui meu,facturile respective erau din perioada dinaintea decesului.Pot solicita dobanda pe aceste sume,sau daune morale?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 20:01, 11 Martie 2013
În ceea ce priveşte împrumutul acordat în anul 1996 este prescrisa orice acţiune, în ceea ce priveşte restul pasivului succesoral, cu ocazia dezbaterii succesorale reglementati şi aceste probleme.Nu puteţi pretinde daune morale fratelui dvs pentru ca ati achitat anumite creanţe ale tatălui şi cheltuieli de înmormântare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mihaelaciocarlan mihaelaciocarlan buna ziua. fratele a decedat (nu are descendenti,parintii decedati ),iar eu doresc deschiderea succesiunii. cumnata mea a scos in 10 minute de la deces banii ... (vezi toată discuția)
Succesiune - pasivul mostenirii RodicaChirila RodicaChirila Urmare decesului tatalui, mostenitori sunt sotia din a 2-a casatorie si fiica din prima casatorie. Din cele 2 imobile ramase, 1/2 se considera ca sunt ale ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament si mostenitori rezervatari Statescu Statescu Buna ziua! Tatal, decedat mai demult. Mama, decedata de aproape un an. Au avut un baiat si o fata, care la randul lor au cate 2 copii, fiecare. Fata are de ... (vezi toată discuția)