avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii imputare din salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

imputare din salariu

Buna ziua.
Sunt angajat la o institutie de circa 2 ani cu un salariu de 2350 lei brut pe luna , iar acum am pimit de la serviciul contabilitate o hartie ca sa facut o eroare si ca trebuie sa inapoiez 13600 lei , mentionez ca primeam in jur de 2000 lei pe luna 700 avans si 1300 lichidare fara ore suplimentare de la inceputul angajari.
intrebare .sunt eu vinovat ca cei din contabilitate au gresit calculele ? trebuie sa platesc eu sau cel care a facut salarile.
M/am gandit sa/i dau in judecata daca/mi opresc bani din salariu.
Voi ce ziceti.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 17:28, 2 Februarie 2011
Care este eroarea invocata?
iti va opri din salariu sume mici lunar pana in momentul cand suma v`a fi acoperita.
Dar aceasi intrebare ca si doamna @simonaoprica
"Care este eroarea invocata?"
Am mai intalnit subiectul asta in discutii cu diferiti oameni/prieteni
eroare de calcul a salariului, in loc sa primesc venituri 2350lei brut am primit 3045 lei brut , si au descoperi dupa 2 ani, eu nu ma pricep de loc fel la cifre , nu mi/am dat seama ca e o eroare.
multumesc
Codul muncii

Art. 272. - (1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
(2) Dacă salariatul a primit bunuri care nu i se cuveneau şi care nu mai pot fi restituite în natură sau dacă acestuia i s-au prestat servicii la care nu era îndreptăţit, este obligat să suporte contravaloarea lor. Contravaloarea bunurilor sau serviciilor în cauză se stabileşte potrivit valorii acestora de la data plăţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune recuperare suma de bani ContSters56278 ContSters56278 Revin cu o problema : un salariat a incasat de la casierie o suma de bani pt care nu a adus decont de cheltuieli si pe urma nu s-a mai prezentat la serviciu ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna bulacumaria bulacumaria In luna februarie 2009 am luat banii pentru concediul de odihna pe anul 2009.In luna mai mi s-a desfacut contractul de munca pentru abatere ... (vezi toată discuția)
Drepturi din contractul colectiv de munca oana dragoiescu oana dragoiescu sunt bibliotecar de comuna, personal contractual, si in urma verificarilor facute acum pt 2009, au scris in procesul verbal ca trebuie sa inapoiem banii pt ... (vezi toată discuția)