avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general preluare activitate firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

preluare activitate firma

Unei soc.com.cu obiect de activitate - restaurante i-a fost suspendata activitatea pe o perioada de 3 luni , in urma unui proces cu GF . Cum poate fi preluata activitatea de catre o alta firma (patronul avand 2 sociatati )tinand cont de faptul ca in aceasta perioada are programari pentru diverse mese festive ? Cum se face preluarea in contabilitate ( cladire , salariati , stocuri marfa , materii prime bucatarie , mobilier , utilaje de lucru)?
Cel mai recent răspuns: tampau gabriela , utilizator 22:09, 2 Februarie 2011
Ideal ar fi fost sa contestati in termen pv si intre timp sa treceti pe cealalta societate toate stocurile, bunurile, salariatii etc.
Ce scrie mai exact in pv?

Evaziune fiscala scrie d-na Magda - e clar . Salariatii pot fi transferati cel mai usor, restul bunurilor tinand cont ca firma este in suspendare este deja o problema deoarece :
- este vb de acelasi patron deci cele doua firme sunt afiliate
- in caz de faliment a primei firme si transferul bunurilor patronului poate sa-i fie atrasa raspunderea
Consider ca este necesar a consulta un contabil sau un lichidator sa nu fie suparare mai tarziu .
Societatea a fost amendata cu suma de 8000lei , s-a contestat in instanta , procesul a durat un an de zile , la final s-a decis anularea amenzii , firma primind un avertisment si suspendarea activitatii unitatii pe o perioada de 3 luni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa fara factura alexandrabolboaca alexandrabolboaca in cazul in care un control al garzii financiare descopera faptul ca firma care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul da sper vanzare marfa fara ... (vezi toată discuția)
Masa festiva zi onomastica angajati iuli-ana iuli-ana Patronul a decis ca firma sa organizeze o masa festiva pentru ziua onomastica a fiecarui angajat. Se cumpara produse alimentare si se organizeaza masa in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate autoturism dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: societatea la care lucrez a cumparat o camioneta la pret de 1200 lei in noiembrie factura fiind fara tva. In decembrie ... (vezi toată discuția)