avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general masa festiva zi onomastica angajati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

masa festiva zi onomastica angajati

Patronul a decis ca firma sa organizeze o masa festiva pentru ziua onomastica a fiecarui angajat. Se cumpara produse alimentare si se organizeaza masa in camera de protocol. Unde includ aceste cheltuieli intrucat pe referatul de aprobare a banilor cheltuiti scrie clar pt. ce sunt cheltuiti banii respectivi. Sunt angajata ca economista cu contract de munca, din acest punct de vedere vreau sa priviti problema.
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 13:30, 18 Martie 2010
Aceste sunt, dupa pararea mea, cheltuieli de protocol cu limitele respective de deducitibilitate.
Cheltuieli de protocol ( in limita a 2%).
Atentie: nu orice fel de cheltuiala poate fi asimilata unei cheltuieli de protocol ci, in conformitate cu punctul 39 din Normele de aplicare al art. 48 alin. (5) din Codul fiscal, cheltuielile de protocol sunt "cheltuielile ocazionate de acordarea unor cadouri, tratatii si mese partenerilor de afaceri, efectuate in scopul afacerii".

In cazul Dvs., la un control fiscal amanuntit aceste cheltuieli vor fi considerate nedeductibile dpdv fiscal.
Colegul fplopeanu are dreptate, acest cont este intotdeauna verificat cu atentie .
Ca solutie - modificati referatul si mentionati " protocol pentru intrunirea clientilor si a potentialilor clienti " .
De multe ori contabilitatea ca si literatura tb privita ca o arta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare cheltuieli protocol mi_ta mi_ta Buna seara! As dori sa stiu si eu ce se poate inregistra ca cheltuiala de protocol la CMI. Multumiri anticipate! (vezi toată discuția)
Este hrana acordata angajatilor deductibila pentru firma? CameliaNovac CameliaNovac Cum este privit din punct de vedere fiscal avantajul in natura, hrana, acordata angajatilor? Adica, am salariati care primesc tichete de masa si organizez si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de protocol nedeductibile Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! La 30.09.2015 am 3000 lei cheltuieli protocol (mese de afaceri) nedeductibile conf. Reg. ev. fiscala. 1. La suma de 3000 mai calculez tva 24%, ... (vezi toată discuția)