avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli de protocol nedeductibile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli de protocol nedeductibile

Buna ziua!

La 30.09.2015 am 3000 lei cheltuieli protocol (mese de afaceri) nedeductibile conf. Reg. ev. fiscala.
1. La suma de 3000 mai calculez tva 24%, de 720 lei si mai fac autofactura intrucat la achizitii am dedus tva-ul?

2. Sau nu se mai colecteaza tva-ul la cheltuieli de protocol nedeductibile? Pentru chelt de protocol am facut referate ca sunt ,,tratatii si mese de afaceri".


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 22:58, 24 Octombrie 2015
Codul fiscal prevede pentru TVA aferent protocolului ca incadrarea in plafon se face o singura data la sfarsitul de an, iar autofactura se face in anul urmator pana la depunerea situatiilor financiare(norme aplicare cod fiscal art 128 punctul 6 alin 15.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligata sa deduc tva? Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca legea imi permite sa [b]nu[/b] deduc tva la facturile de protocol. In cazul in care legea imi permite acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Declaratie 101 Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa ma scoateti si pe mine din ceata asta la completarea decl.101 cu depunere pana pe 25 februarie 2011: 1. La rd.2 Chelt. ... (vezi toată discuția)
Autofactura pt cheltuielile de protocol Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cu ce data emit autofactura pt. depasirea chelt de protocol aferente lui 2010, care este nota contabila si in ce jurnal o ... (vezi toată discuția)