avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa fara factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa fara factura

in cazul in care un control al garzii financiare descopera faptul ca firma care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul da sper vanzare marfa fara factura(achizitionata pe persoana fizica) la ce suma se va ridica aprox.amenda?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 22:02, 12 Septembrie 2009
Vanzarea fara factura poate fi considerata si evaziune fiscala (daca se emite factura, se considera deja incasata si este considerat venit), deci este teoretic posibil sa nu ramane numai la amenda.

Dupa amintirile mele indepartate, amenda se va stabili in functie de cifra de afaceri.
Daca utilizati casa de marcat (si presupun ca da, atita timp cit vindeti cu amanuntul care populatie) nu aveti obligatia de a emite factura pt fiecare vinzare.
Factura, in acest caz, se emite in mod obligatoriu la solicitarea cumparatorului.
Nu primiti amenda daca cele de mai sus sunt respectate.
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2009
t.simona, utilizator
e vorba de marfa pusa in vanzare fara factura (fara receptie intocmita evident).ce sa intampla cel mai grav tinandu-se cont ca este vb de o ilegalitate?
Amenda(nu cunosc cuantumul), confiscarea marfii, suspendarea activitatii, dosar penal.
Sunt sanctiuni posibile.
SCUZE
nu am fost atenta la enunt (l-am citit printre rinduri si am inteles ce am vrut eu).
De acord cu dl Gabescu.

Alte discuții în legătură

Preluare activitate firma tampau gabriela tampau gabriela Unei soc.com.cu obiect de activitate - restaurante i-a fost suspendata activitatea pe o perioada de 3 luni , in urma unui proces cu GF . Cum poate fi preluata ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala sweet sweet Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura ... (vezi toată discuția)
Factura catre primarie gabriolet gabriolet Buna ziua! Am emis astazi o factura catre o primarie. Banii mi-i vireaza pana miercurea viitoare( 28.07). Eu marfa o livrez in termen de10 zile ( 8.08) dupa ... (vezi toată discuția)