avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa fara factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa fara factura

in cazul in care un control al garzii financiare descopera faptul ca firma care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul da sper vanzare marfa fara factura(achizitionata pe persoana fizica) la ce suma se va ridica aprox.amenda?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 22:02, 12 Septembrie 2009
-amenda pe legea contabilitatii , intre 1000-10.000 lei , se aplica persoanelor vinovate , corelat cu cifra de afaceri , pentru detinere de bunuri fara a fi inregistrate in conta
- Constituie infractiuni de evaziune fiscala si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 ani la 8 ani si interzicerea unor drepturi urmatoarele fapte savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale:
b) omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;
De acord cu Magda, dar trebuie dovedit ca s-au omis intentionat :P
Comisarii GF au gasit marfa si societatea nu avea acte de provenienta pentru ea. Ce trebuie dovedit aici? E cea mai nenorocita situatie pentru un patron.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
Iulian MANEA, Contabil
Si asta e discutabil, n-o mai luati asa in tragic, sunt n situatii in care, fara rea intentie, se poate intampla asa.Vorbim aici despre facturi emise si neinregistrate in contabilitate voit, de societati care se infiinteaza azi, lucreaza 2 luni, nu fac niciun fel de contabilitate, nu depun nicio declaratie, nu platesc absolut nimic la buget, dupa care dispar, etc.Nu cred ca e cazul sa detaliez...
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare activitate firma tampau gabriela tampau gabriela Unei soc.com.cu obiect de activitate - restaurante i-a fost suspendata activitatea pe o perioada de 3 luni , in urma unui proces cu GF . Cum poate fi preluata ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala sweet sweet Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura ... (vezi toată discuția)
Factura catre primarie gabriolet gabriolet Buna ziua! Am emis astazi o factura catre o primarie. Banii mi-i vireaza pana miercurea viitoare( 28.07). Eu marfa o livrez in termen de10 zile ( 8.08) dupa ... (vezi toată discuția)