avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plati din casierie catre persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plati din casierie catre persoane fizice

as dori sa stiu daca o societate comerciala poate platii o pers.fizica ptr.o achizitie de 20.000 ron direct din casierie si care estetemeiul legal
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 19:18, 2 Februarie 2011
HOTARARE nr. 2.185 din 30 noiembrie 2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor art. 5 si 6 din Ordonanta Guvernului nr. 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare

Platile catre persoane fizice nu au plafon, dar daca se depaseste 15.000 euro la o tranzactie( o singura plata sau mai multe care au legatura intre ele), trebuie anuntat oficiul pentru spalarea banilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare bani de la o persoana fizica horiabec horiabec Am cumparat o masina pe un srl. Dupa ceva timp m-am gindit sa o cumpar de la firma pe numele meu. Asadar firma emite o factura si chitanta pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
Incasare cu chitanta de la persoana fizica, in suma mai mare de 5000 lei adrianavoica adrianavoica Buna, va rog sa ma ajutati am o situatie cand o firma vinde o masina la o persoana fizica cu factura, suma mai mare de 5000 lei pe care o incaseaza in ... (vezi toată discuția)
Plati furnizori ContSters235906 ContSters235906 La Asociatiile de Proprietari...... Am auzit ca este ilegala plata unui furnizor,cash...la ghiseul bancii sau furnizorului,pentru sume mai mari de ... (vezi toată discuția)