avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retragerea cererii de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retragerea cererii de pensionare

Buna seara!
Sunt cadru didactic titular la o scoala generala. La data de 01.12.2010 am depus doisarul de pensionare , la limita de varsta ( data nasterii 10.11.1951 , in invatamant din data de 01.09.1974 ). Lucrez in continuare.
Intrebarea mea este : daca doresc sa renunt la calcularea pensiei( dosarul inca nu a fost verificat) si sa stau la catedra pana la data de 01.07.2011 , este posibil ? Exista vreun act normativ prin care sa se stipuleze ca la scurt timp poti reveni ?
Va multumesc si stept raspuns ! Elena
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:37, 2 Februarie 2011
Legea 263/2010
7 - Stabilirea si plata pensiilor
Art. 103
2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana. Pentru persoanele din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa de pensii sectoriala competenta, in functie de ultimul loc de munca.
(3) In aplicarea instrumentelor juridice cu caracter international la care Romania este parte, persoanele domiciliate in strainatate pot transmite cererea prin care solicita pensie din sistemul public de pensii, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, la casa teritoriala de pensii competenta, in functie de ultimul loc in care au fost asigurate in Romania, respectiv la casa de pensii sectoriala competenta.
(4) Cererea de pensionare, depusa conform prevederilor alin. (2) sau (3), poate fi retrasa de persoana care a depus-o, pana la emiterea deciziei de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se depune dosarul de pensie? divele divele STIE CINEVA SA-MI SPUNA CAND SE DEPUNE DOSARUL PTR. PENSIONARE LA LIMITA DE VARSTA LA CASA DE PENSII , DACA INDEPLINESC CONTITIILE DE PENSIONARE IN LUNA IUNIE ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la pensia de boala de gradul iii pambor pambor am depus dosarul pentru pensia de boala gradulII in luna iunie,inca nu am primit decizie de la Casa de Pensii,incepind cu luna septembrie vreau sa reiau ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de virsta-functionari publici eugeniamunteanu eugeniamunteanu in situatia pensionarii la limita de virsta-dosarul de pensionare intocmirea lui,este obligatia angajatorului sau a persoanei ce iese la pensie ?(functionar ... (vezi toată discuția)