avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Detasare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Detasare

Se poate face detasarea unui functionar public de la o institutie publica la o alta institutie publica, intr-o fuctie de conducere pe o perioada de 6 luni.
Mentionez ca functia din care plec este o functie publica si functia la care vreau sa ma detasez este o functie de personal contractual.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 19:14, 2 Februarie 2011
NU

Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 89
(1) Detaşarea se dispune în interesul autorităţii sau instituţiei publice în care urmează să îşi desfăşoare activitatea funcţionarul public, pentru o perioadă de cel mult 6 luni. În cursul unui an calendaristic un funcţionar public poate fi detaşat mai mult de 6 luni numai cu acordul său scris.
(2) Detaşarea se poate dispune dacă pregătirea profesională a funcţionarului public corespunde atribuţiilor şi responsabilităţilor funcţiei publice, cu respectarea categoriei, clasei şi gradului profesional al funcţionarului public. Detaşarea se poate dispune şi pe o funcţie publică de conducere, cu aplicarea dispoziţiilor art. 92 alin. (2), dacă funcţionarul public îndeplineşte condiţiile de studii şi vechime în specialitatea studiilor şi dacă nu există în cadrul autorităţii sau instituţiei publice funcţionari publici care să exercite cu caracter temporar funcţia publică. Funcţionarul public poate fi detaşat pe o funcţie publică inferioară, numai cu acordul său scris.
(2^1) În mod excepţional, detaşarea se poate dispune şi pe o funcţie publică din categoria înalţilor funcţionari publici, cu aplicarea prevederilor art. 92 alin. (1^1), dacă funcţionarul public îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice în condiţiile prezentei legi. În acest caz, detaşarea se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire a funcţionarilor publici care ocupă funcţii publice din categoria înalţilor funcţionari publici, la propunerea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în care urmează să îşi desfăşoare activitatea funcţionarul public detaşat.
(2^2) Funcţionarii publici cu statut special pot fi detaşaţi pe funcţii publice generale echivalente funcţiilor publice specifice ocupate, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor alin. (1)-(2^1) şi cu respectarea prevederilor art. 110.
(2^3) Funcţionarii publici pot fi detaşaţi şi pe funcţii publice cu statut special, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu respectarea prevederilor art. 110.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare pe 6 luni brescanu_cristi brescanu_cristi Buna ziua. In urma reorganizarii cu regionalele si cu preavizele date am pierdut postul unde lucram cu nota de trecere la examen (peste 7) pentru ca eram 3 ... (vezi toată discuția)
Detasare functionari publici ca personal contractual bugydej bugydej Va rog sa-mi spuneti daca/unde este reglementata detasarea functionarilor publici ca personal contractual intr-o instututie de stat? (vezi toată discuția)
Detasare crmnradu crmnradu este legala detasarea unei persoane cu o vechime pe studii superioare de 3 ani si 8 luni pe un post de expert gr. I.A (personal contractual - bugetar), unde ... (vezi toată discuția)