avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sifonul din pardoseala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sifonul din pardoseala

As dorii si eu un sfat in legatura cu o inundatie suferita din cauza sifonulului de pardoseala de la apartamentul superior.
Problema sta in felul urmator. Eu locuiesc la etajul 3 si de aproximativ 8 luni sunt inundat constant de catre vecina de la 4 la baie din cauza unor infiltratii la sifonul de pardoseala. Inundatiile se petrec cam odata la 25-30 de zile.
Pt a remedia problema am facut urmatoarele demersuri:
1. adresa la asociatia de locatari prin care am aduc la cunostiinta faptul ca sut inundat, si in urma careia mi s-a raspuns ca fiind vorba de o teava care nu este in administrarea asociatiei nu tine de asociatie rezolvarea conflictului; drept urmare trebuie sa ma adresez"forurilor superioare" adica instantei de judecata!
2. am incheiat o asigurare la allinz tiiriac pt locuinta; acestia au venit au constat paguba si m-au despagubit insa nu au rezolvat problema intrucat mi-au dat bani suficienti pt o noua varuiala-glet si var lavabil si meserias, dar mi-au spus ca e singura despagubire de care pot benieficia, deoarece daca mi se mai intampla o data poate fi vorba de o neimplicare a propietarului in rezolvarea problemei si deci ei nu mai despagubesc.
3. am incercat o rezolvare amiabila cu vecina de la 4 in sensul in care am dorit sa-i aduc un meserias dar aceasta evita sa ma lase sa intru in locuinta folosind mereu sintagme de genul"las-o pe luni", "sunt ocupata" etc.rezultatul concret fiind zero

De o saptamana ma gandesc sa-i tai apa deoarece aceasta sta la 4 si nu are pe nimeni deasupra in plus este si datoare cu vreo 3000 ron la asociatie si apaterm.
Problema e ca nu pot nici incepe sa inlocuiesc siful de pardoseala de la mine adica de la 3 la 4 deoarece exista riscul ca acesat sa nu fie bine fixat si problema sa revina.
As fii recunoscator pt un sfat, stiu ca legal ar fi sa o dau in judecata dar oricine stie ca sistemul judiciar e zero barat si ca desi ea e vinovata cf reglementarilor in vigoare (sifonul de pardoseala fiind o teava care apartine dansei, si care are obligatia de a o repara pe cheltuiala ei) vor dura ceva de genu 4-5 ani pana voi obtine o hotarare judecatoreasca definitiva, la care se adauga problemele cu avocati si alte cheltuieli pe care nu cred ca le voi recupera.
va multumesc pt timpul acordat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:23, 4 Februarie 2011
sunteti prea pesimist in problema justitiei.Se rezolva mai repede totusi.
In legatura cu varianta de a-i inchide apa, va pot spune doar ca o cunostinta de a mea a procedat la fel cu vecinul de sus, si demersul a avut succes.Vecinul si-a reparat problemele de la baie.Asa ca dvs decideti care cale o alegeti.
Daca inundatia se produce la acea perioada,sifonul este infundat.
Si cealalta soluție este buna.
Care ar fi cealalta solutie? cred ca va referiti la taierea apei. Problema sta in felul urmator pentru taierea apei banuiesc ca trebuie acordul societatilor care distribuie apa calda respectiv apa rece.
Astazi am facut cerei catre aceste societati precum si catre Inspectoratul de Stat in Constructii. Nu stiu daca se poate remedia ceva atata timp cat nu e bunavointa.
Daca ma poate cineva ajuta in legatura cu demersurile pe care ar trebui sa le fac pentru a obtine in instanta dreptul de a intra in apartament pt repararea pagubei. Ma intereseaza costurile legate de intocmirea actelor legate de proces, avocat,timbre etc precum si timpul necesar obtinerii unei hotarari definitive din partea instantei de judecata.
Deasemenea ma intereseaza si alte autoritati ale statului care ar putea sa ma ajute in rezolvarea acestei probleme. multumesc anticipat!
Cea mai rapida solutie este oprirea apei. O puteti face din apartamentul dv sau administratia (conducerea) asociatiei poate opri apa pe tot tronsonul. Presiunea vecinilor care raman fara apa, va determina cu siguranta, remedierea defectiunii.
Puteti sa mergeti la primarie, la serviciul care se ocupa de asociatiile de proprietari, eventual inarmat cu o adresa de la asociatie sau impreuna cu administratorul.
Acum 2 sapatamani am fost nevoiti sa facem o reparatie la alimentare cu apa si la etajul 4 ne-am impotmolit pentru ca proprietarul nu voia sa i se intre in casa...
Am oprit apa pe toata coloana, am pus afise sa vada toata lumea care-i cauza si-a doua zi am apelat la acest serviciu din primarie. Sefa serviciului l-a sunat pe proprietar si, sub presiunea unei amenzi, l-a convins sa deschida usa pentru a permite meseriasilor sa faca reparatia.
Multumesc pt raspuns! am inteles ca sunt anumite probleme de ordin tehnic in momentul in care as dorii sa tai apa de la mine din apartament precum si posibilitatea de a fi amendat pt acest lucru.
v-as fi recunoscator daca mi-ati spune mai precis la ce serviciu din Primarie trebuie sa ma adresez si daca e neaparat nevoie de o adresa din partea asociatiei de propietari. am depus deja o sesizare online dar prefer sa merg personal cu o cerere in acest sens.

Alte discuții în legătură

Probleme inundatii repetate de la vecinul de sus SimonaPascanu SimonaPascanu Buna ziua, Apelez la expertiza Dvs. pentru a incerca sa rezolv o situatie cu care ne confruntam de cca 6 ani de zile, de cand proprietarul apartamentului ... (vezi toată discuția)
Pretentii despagubiri mayam mayam In urma cu 3 saptamani am inundat vecina de la parter. Inundatia nu a fost provocata de mine, ci de o teava comuna infundata. Acum vecina doreste sa ma cheme ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)