avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sifonul din pardoseala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sifonul din pardoseala

As dorii si eu un sfat in legatura cu o inundatie suferita din cauza sifonulului de pardoseala de la apartamentul superior.
Problema sta in felul urmator. Eu locuiesc la etajul 3 si de aproximativ 8 luni sunt inundat constant de catre vecina de la 4 la baie din cauza unor infiltratii la sifonul de pardoseala. Inundatiile se petrec cam odata la 25-30 de zile.
Pt a remedia problema am facut urmatoarele demersuri:
1. adresa la asociatia de locatari prin care am aduc la cunostiinta faptul ca sut inundat, si in urma careia mi s-a raspuns ca fiind vorba de o teava care nu este in administrarea asociatiei nu tine de asociatie rezolvarea conflictului; drept urmare trebuie sa ma adresez"forurilor superioare" adica instantei de judecata!
2. am incheiat o asigurare la allinz tiiriac pt locuinta; acestia au venit au constat paguba si m-au despagubit insa nu au rezolvat problema intrucat mi-au dat bani suficienti pt o noua varuiala-glet si var lavabil si meserias, dar mi-au spus ca e singura despagubire de care pot benieficia, deoarece daca mi se mai intampla o data poate fi vorba de o neimplicare a propietarului in rezolvarea problemei si deci ei nu mai despagubesc.
3. am incercat o rezolvare amiabila cu vecina de la 4 in sensul in care am dorit sa-i aduc un meserias dar aceasta evita sa ma lase sa intru in locuinta folosind mereu sintagme de genul"las-o pe luni", "sunt ocupata" etc.rezultatul concret fiind zero

De o saptamana ma gandesc sa-i tai apa deoarece aceasta sta la 4 si nu are pe nimeni deasupra in plus este si datoare cu vreo 3000 ron la asociatie si apaterm.
Problema e ca nu pot nici incepe sa inlocuiesc siful de pardoseala de la mine adica de la 3 la 4 deoarece exista riscul ca acesat sa nu fie bine fixat si problema sa revina.
As fii recunoscator pt un sfat, stiu ca legal ar fi sa o dau in judecata dar oricine stie ca sistemul judiciar e zero barat si ca desi ea e vinovata cf reglementarilor in vigoare (sifonul de pardoseala fiind o teava care apartine dansei, si care are obligatia de a o repara pe cheltuiala ei) vor dura ceva de genu 4-5 ani pana voi obtine o hotarare judecatoreasca definitiva, la care se adauga problemele cu avocati si alte cheltuieli pe care nu cred ca le voi recupera.
va multumesc pt timpul acordat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:23, 4 Februarie 2011
La noi se numeste "Serviciu asociatii de proprietari". Apartine de Primarie iar seful seviciului respectiv are program cu publicul zilnic de la ora 9 parca la 12.
Mergeti si cereti ajutorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inundatii repetate de la vecinul de sus SimonaPascanu SimonaPascanu Buna ziua, Apelez la expertiza Dvs. pentru a incerca sa rezolv o situatie cu care ne confruntam de cca 6 ani de zile, de cand proprietarul apartamentului ... (vezi toată discuția)
Pretentii despagubiri mayam mayam In urma cu 3 saptamani am inundat vecina de la parter. Inundatia nu a fost provocata de mine, ci de o teava comuna infundata. Acum vecina doreste sa ma cheme ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)