Buna seara,
Va solicit sfatul pentru urmatoarea situatie:
Proprietarul, detinator auto, a decedat in 12.2010.
Apartinatorii au mers astazi la Adm Financiara pt plata impozitului aferent 2011, stiind ca decedatul avea in proprietate 2 masini.
Au aflat astfel ca la adresa decedatului figura doar una dintre masini, a doua gasind-o la vechea adresa din 2000 si pt care nu era platit impozit de 10 ani.
De la Adm Financiara ni s-a spus ca a fost trimisa o somatie la vechea adresa in anul 2003, iar in 2009 a fost postata pe site-ul primariei o alta somatie.
Cautand acum pe site nu am gasit nici o somatie pe 2010 , pe 2009 nu este afisat nimic.
Ce putem face in aceasta situatie ?
Trebuie sa platim impozitul restant si penalizarile aferente perioadei de 10 ani?
Mentionam ca suma care ni s-a comunicat de la ghiseu depaseste valoarea masinii.
Nu s-a facut succesiune.
pe ultimii 10 ani in nici un caz,poate pe ultimii 5(pentru ca mai intervine si prescriptia).Totusi vechea adresa era tot proprietatea tatalui dvs? Autoturismul mai exista?.Sunt mai multe probleme aici, luati legatura cu un avocat si va va sfatui in amanuntime ce trebuie sa faceti.
Multumesc pt raspuns
Vechea adresa nu era proprietatea socrului meu, a vandut acel apartament in 2000 . Acel apartament a fost radiat la Adm Financiara, dar se pare ca nu i-au trecut si a 2-a masina la noul domiciliu , inregistrat fiscal ca proprietate pe baza de contract de vanzare-cumparare.
Autoturismul exista, o Dacie care zace nefolosita de foarte multi ani. Nici nu stiu daca mai este in stare de functionare. Cred ca nici data la fier vechi nu ar acoperi suma pe care ne-a comunicat-o functionara cand am intrebat de ce nu apare si a 2-a masina.