avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociatie nonguvernamentala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociatie nonguvernamentala

Stie cineva daca a aparut vre-o prevedere legislativa internationala, noua, care se refera la asocierea intre persoane romane si straine. In legislatia nationala stiu ca este OG 26/2000 :(
Ar fi aproape imposibil sa fie reglementata o asemenea situatie, intrucir principiul teritorialiitatii guverneaza si materia asocierii intre persoane( preaupun juridice) romane si straine. In ccea ce priveste Romania ati gasit foate bine legislatia aplicabila
Libertatea de asociere face parte deopotrivă din categoria drepturilor civile şi politice, fiind un drept civil, dar şi a drepturilor economice, sociale şi culturale, ca drept economic şi social.
Pe plan internaţional, garantarea şi protejarea acestui drept intră în sfera de activitate a mai multor organizaţii, aici amintesc fără a neglija prin aceasta rolul celorlalte instituţii şi organizaţii, O.N.U. , care a consacrat în Carta Internaţională a Drepturilor Omului acest drept şi căreia i se pot adresa plângeri privitoare la atingerea acestor drepturi.
Carta Internaţională a drepturilor omului conţine dispoziţii referitoare la libertatea de asociere.
Alte documente internationale care se refera la libertatea de asociere: Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice, în ambele ca drept civil şi Pactul internaţional referitor la drepturile economice sociale şi culturale ca drept economic.
Nu exista nici o alta prevedere legala in aceasta materie sub care sa se reglementeze libertatea de asociere pe teritoriul romaniei,cel putin deocamdata.
Credem ca acest lucru nu va fi putea fi "impus" nici macar de UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflictul de munca mike250 mike250 Prestarea muncii se realizează in cadrul unor raporturi sociale. Aceste raporturi sociale, odata reglementate de norma de drept devin raporturi juridice de ... (vezi toată discuția)
Discriminare, hartuire, intimidare la locul de munca ioanoprita ioanoprita Buna ziua As dorii sa stiu care este legislatia in domeniul discriminarii, hartuirii, intimidarii la locul de munca, unde si in ce termen se poate face ... (vezi toată discuția)
Valabilitate act intocmit de un notar din malta Andreia90 Andreia90 Este valabil in Romania un act de renuntare la dreptul de ipoteca dat de creditor in fata unui notar din Malta, cu incheiere de legalizare si autentificat de ... (vezi toată discuția)