avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs proces civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs proces civil

Care este temeiul legal de renuntare a reclamantului la un recurs intr-un proces civil?Cererea se poate face la notar?Mentionez ca in faza de recurs partile au fost citate,dar termenul din dosar este peste 2 luni.Cu cat timp inainte trebuie depusa cererea la instanta?Reclamatul in acest caz mai poate datora cheltuieli de judecata partii adverse?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 12:42, 3 Februarie 2011
Temeiul legal este art. Art. 267 C.p.civ. renuntarea la calea de atac.
"Dupa pronuntarea hotararii, partea poate renunta in instanta la calea de atac, facandu-se aratare despre aceasta intr-un proces-verbal, semnat de presedinte si de grefier.
Renuntarile se pot face si in urma, prin infatisarea partii inaintea presedintelui sau prin inscris autentic".

Art. 246 C.proc.civ. este temeiul legal pentru renuntarea la judecata , si nume : Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa. Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel. Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli. Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.
freeelis a scris:

Art. 246 C.proc.civ. este temeiul legal pentru renuntarea la judecata , si nume : Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa. Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel. Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli. Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.

Eu am inteles ca este vorba de renuntarea la calea de atac, nu la judecata, pentru ca s-a consumat fondul, sunt deja in recurs.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Fondul s-a judecat,am primit comunicarea sentintei de la fond iar acum urmeaza recursul unde nu s-a consumat inca niciun termen.
Eu am inteles asta, temeiul vi-l da art. 267 C.p.civ. - renuntarea la calea de atac.

Alte discuții în legătură

Cerere renuntare judecata mmm898 mmm898 Se poate trimite prin posta o cerere de renuntare la judecata? (vezi toată discuția)
Renuntarea la judecata EUlavy EUlavy Poate reclamatul sa renunte la judecata in ziua pronuntarii solutiei in dosarul civil? (vezi toată discuția)
Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)