avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aviz functionare firme pt rau-platnici
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aviz functionare firme pt rau-platnici

Buna seara, as dori sa ma lamuriti cu o problema. Avem in bloc un restantier din 2006 care doreste sa-si infiinteze o firma de apt si are nevoie de avizul de principiu al asociatiei de proprietari. Fosta conducere l-a tolerat si nu l-a actionat in judecata. Acum actuala conducere nu doreste sa ii dea avizul de principiu fiindca acesta figureaza cu datorii catre asociatie Este corecta decizia actualei conduceri? Daca nu, cum ar trebi aceasta sa procedeze?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 21:21, 4 Februarie 2011
Intradevar fara avizul locatarilor si al asociatiei nu este posibila declararea sediului social al firmei. Daca tot are nevoie de bunavointa Asociatiei, profitati si presati-l sa plateasca restantele.
Nu mi-e prea clara intrebarea de la sfarsit. Cum sa procedeze asociatia sau restantierul?

Pai restantierul are nevoie de semnatura presedintelui. Presedintele are nevoie de banii restantierului (pentru asociatie).

Mie mi se pare foarte clara relatia si "negotul" care s-ar putea face. Dv. nu vi se pare?
Corect, d-na Elga.... dar este un reclamangiu si ma gandeam daca este oarecum legal acest.... negot.....Ma interesa daca asociatia de proprietari are dreptul legal sa refuze acordarea avizului unui restantier.
Da, are dreptul foarte legal de a refuza.
Pai daca nu avea dreptul de a refuza (asociatia de proprietari) nu mai era necesara semnatura presedintelui pe acel acord si oricine isi infiinta ce firma voia....de se transformau blocurile intr-un amalgam de locuinte amestecate cu parc industrial, birouri, cabinete si saloane.
Cand ti se cere semnatura si nu o dai, nu esti obligat sa justifici nicaieri de ce nu o dai.....
Va multumesc f mult d-na Elga pt ca deja am primit amenintari de tot felul de la acest individ.... si unde mai pui ca este si persoana publica. =D>=D>

Alte discuții în legătură

Cheltuieli comune handsu handsu In cazul in care un proprietar are datorii la contributia la cheltuielile comune ale cladirii , asociatia poate infiinta privilegiu imobiliar asupra ... (vezi toată discuția)
Instituire privilegiu imobiliar toma necredinciosul toma necredinciosul Nefiind de specialitate, vreau sa stiu ce inseamna ,,Instituire privilegiu imobiliar,,, concret, eventual articol de lege, si: - daca se poate institui acest ... (vezi toată discuția)
Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)