avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli comune

In cazul in care un proprietar are datorii la contributia la cheltuielile comune ale cladirii , asociatia poate infiinta privilegiu imobiliar asupra apartamentului sau a altor bunuri ?
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 15:24, 16 Septembrie 2009
Ce intelegeti prin cheltuieli comune ale cladirii?
In cazul expus de catre dvs ,asociatia de proprietari are obligatia respectarii si aplicarii unitare a prevederilor in vigoare.
L nr 230/2007 art 49 (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta,afisata pe lista de plata.Penalitatile nu vor fi mai mari de 0,2 % pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata,fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari ,afisate pe lista de intretinere lunara de plata ,este de maximum 20 de zile calendaristice

Pana la aplicarea privilegiului imobiliar ,inclusiv instanta de judecata ,solicita parcurgerea etapelor obligatorii,legal prevazute.
handsu a scris:

In cazul in care un proprietar are datorii la contributia la cheltuielile comune ale cladirii , asociatia poate infiinta privilegiu imobiliar asupra apartamentului sau a altor bunuri ?

Daca un proprietar are datorii restante catre asociatie, presedintele asociatiei poate face demersuri la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara pentru instituirea privilegiului imobiliar asupra apartamentului.
Cu garantia ca va fi atentionat ca are obligatia respectarii si aplicarii unitare a prevederilor in vigoare,respectiv dovedirea parcurgerii procedurii prealabile
Asociati pretinde cheltuieli comune ,si nu cheltuieli de intretinere . Cheltuielile comune sunt cheltuielile legate de proprietatea comuna , care nu se pot repartiza direct pe fiecare apartament in parte , si se refera la partile comune . In acest caz pote fi acceptata pretentia si in fata justitiei ?

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar lidia1959 lidia1959 Buna ziua, Sunt administratora la un bloc de garsoniere si va rog daca se poate sa ma luminati intr-o problema. In cazul in care introducem privilegiu ... (vezi toată discuția)
Instituire privilegiu imobiliar - continuare procedura... viorelh viorelh Buna ziua, S-a instituit privilegiu imobiliar catre un proprietar - societate comerciala - care a acumulat datorii la asociatie , spatiul respectivei fiind ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar marinmaria marinmaria Puteti sa-mi spuneti ce inseamna \'\'Privilegiu imobiliar\'\' pentru o asociatie si care sunt pasii de urmat pentru un apartament cu multe datorii. (vezi toată discuția)