avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli comune

In cazul in care un proprietar are datorii la contributia la cheltuielile comune ale cladirii , asociatia poate infiinta privilegiu imobiliar asupra apartamentului sau a altor bunuri ?
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 15:24, 16 Septembrie 2009
Trebuie sa intelegeti ca se poate institui pivilegiu imobiliar la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara , asa cum v-am explicat. Acest privilegiu se pune pentru a nu putea restantierul sa-si vanda apartamentul, sa garanteze cu el, etc. Acest privilegiu se ridica de catre presedintele asociatiei cand proprietarul achita restanta sau direct de catre restantier ( la acelasi birou de cadastru) care face dovada achitarii datoriilor catre asociatie. Nu este conditionat de actionarea sau nu in instanta a restantierului.
Dati click mai jos si vedeti un caz concret

[ link extern ]

Sursa [ link extern ]
proprietaru,EROARE !
privilegiu imobiliar se instituie in interesul partii interesate in asigurarea bunului spre nevanzare,adriantot are dreptate si a indicat corect sursa
inocent ..raspuns.
Prevederile art 51,alin 1..,2...3, se aplica in coroborare cu prevederile art 50 alin 3 din l 230/2007
Mai invatati si apoi interveniti.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
proprietaru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar lidia1959 lidia1959 Buna ziua, Sunt administratora la un bloc de garsoniere si va rog daca se poate sa ma luminati intr-o problema. In cazul in care introducem privilegiu ... (vezi toată discuția)
Instituire privilegiu imobiliar - continuare procedura... viorelh viorelh Buna ziua, S-a instituit privilegiu imobiliar catre un proprietar - societate comerciala - care a acumulat datorii la asociatie , spatiul respectivei fiind ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar marinmaria marinmaria Puteti sa-mi spuneti ce inseamna \'\'Privilegiu imobiliar\'\' pentru o asociatie si care sunt pasii de urmat pentru un apartament cu multe datorii. (vezi toată discuția)