avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli comune

In cazul in care un proprietar are datorii la contributia la cheltuielile comune ale cladirii , asociatia poate infiinta privilegiu imobiliar asupra apartamentului sau a altor bunuri ?
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 15:24, 16 Septembrie 2009
proprietaru,
interesati-va si veti afla despre aceasta obligativitate
dle inocent..daca eu nu recunosc suma...va trebuie o hotarare care certifica aceasta suma...pana atunci..este un abuz si o ilegalitate,fiind un fals..m ai interesati va
adriantot a scris:

ynocentta a scris:

Cu garantia ca va fi atentionat ca are obligatia respectarii si aplicarii unitare a prevederilor in vigoare,respectiv dovedirea parcurgerii procedurii prealabile

Aici nu mai inteleg ce spuneti.
Cui sa dam garantie ca va fi atentionat .... ?
Cui trebuie dovedit ca s-au parcurs procedurile prealabile ?
Unde este prevazut in legea 230 si norme ca trebuie sa se parcurga niste proceduri prealabile ? Conducerea asociatiei face acest lucru prin afisarea listelor si a penalizarilor, prin notificari, prin afise, etc. Dar eu am instituit privilegiu imobiliar pentru restante si penalizari la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara si nu mi s-a solicitat sa fac dovada parcurgerii unor proceduri prealabile. Mi s-au solicitat copii dupa ultimele 3 liste de plata ( pe care am pus stampila si-am scris "conform cu originalul" ) si-am completat in cererea tip datele solicitate ( nume, adresa, soldul, etc).
In ce reglementari se prevede ca trebuie sa se parcurga proceduri prealabile ?

:stunned::O Asa la fix?:O Cum de nu vi s-au cerut procedurile prestabilite cu garantie? Pai ce? Asa merge? Adica daca nu se recunosc sumele procedurate anterior prestabilit cum sa se faca garantia privilegiului imobiliar?
respectivii au cerut actele necesare...daca sunt incomplete ..nu vor pune sechestru asigurator...verificati daca ..
iar privilegiul imobiliar se aplica dupa ce exista o hatarare judecatoreasca ....inseamna ca aveti prioritate la recuperarea sumelor restanta...dar numai atunci....
elga ,procedura prealabila este solicitata de catre INSTANTA DE JUDECATA,care este investita de catre reclamant+asociatie, cu solutionarea recuperarii restantelor de la restantier=proprietar .Clar ?

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar lidia1959 lidia1959 Buna ziua, Sunt administratora la un bloc de garsoniere si va rog daca se poate sa ma luminati intr-o problema. In cazul in care introducem privilegiu ... (vezi toată discuția)
Instituire privilegiu imobiliar - continuare procedura... viorelh viorelh Buna ziua, S-a instituit privilegiu imobiliar catre un proprietar - societate comerciala - care a acumulat datorii la asociatie , spatiul respectivei fiind ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar marinmaria marinmaria Puteti sa-mi spuneti ce inseamna \'\'Privilegiu imobiliar\'\' pentru o asociatie si care sunt pasii de urmat pentru un apartament cu multe datorii. (vezi toată discuția)