avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... instituire privilegiu imobiliar - continuare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

instituire privilegiu imobiliar - continuare procedura...

Buna ziua,
S-a instituit privilegiu imobiliar catre un proprietar - societate comerciala - care a acumulat datorii la asociatie , spatiul respectivei fiind scos la licitatie de catre o banca...Problema este ca acel privilegiu imobiliar s-a facut la o anumita data si pe o suma ( ultima lista afisata )..Ce fac in cazul in care spatiul scos la licitatie se vinde peste 4 - 5 luni , timp in care la datoria respectiva creste?...Fac din nou un privilegiu imobiliar pe diferenta din suma...platesc din nou acea taxa la cadastru ...? Mentionez ca respectivei societati nu i s-au facut decat notificari...si nu s-a trecut la masuri extreme...oprit apa de exemplu...Deci consum va fi in continuare...Este obligatorie si actionarea in judecata concomitent cu instituirea privilegiului imobiliar? Sincer nu as vrea sa mai bag asociatia in cheltuieli suplimentare , onorariu avocat, taxa de timbru...etc.Pana se recupereaza de la patronul respectiv...tot noi platim...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 21:51, 23 Martie 2011
In baza privilegiului imobiliar ati putea solicita in scris furnizorilor de utilitati oprirea furnizarii utilitatilor catre respectivul proprietar pana la achitarea restantelor.

:offtopic:
Sunt interesat de procedura urmata (documente, pasi, tarife) de dvs. pentru instituirea privilegiului imobiliar.
procedura este relativ simpla:
- adresa din partea asoc. de proprietari catre oficiul de cadastru al localitatii respecitve prin care solicitati instituirea privilegiului imobiliar;
- cerere tip de la cadastru sau descaracata de pe internet (www.fapr.ro/FAPR/info_utile/restantieri.php) in care se va preciza clar numarul de Carte Funciara al imobilului, nr de cadastru , parcela, lot etc.
- codul de identificare fiscala al asociatiei de proprietari - in copie;
- ultima lista de plata afisata semnata si stampilata de presedinte + cenzor sau o fisa de la asociatie cu datoria existenta;
- declaratie din partea presedintelui de asociatie precum inscrisurile predate sunt conf.cu originalul;
- taxa la cadastru de 100 ron + 0.001% din valoarea debitului;
Toate aceste fiind depuse in doua zile obtineti hartia care va garanteaza ca in urma vanzarii imobilului respectiv va recuperati sumele restante.

Acestia sunt pasii...Mult succes!
vireth
:offtopic:
Va recomand sa postati informatiile respective in topicul deschis de doamna elga50:

Documentatie specifica Asociatiilor de Proprietari - update 09.03.2011

de la linkul de mai jos:

www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
eliasav, utilizator
viorelh a scris:

Ce fac in cazul in care spatiul scos la licitatie se vinde peste 4 - 5 luni , timp in care la datoria respectiva creste?...Fac din nou un privilegiu imobiliar pe diferenta din suma...platesc din nou acea taxa la cadastru ...?

Peste 4-5 luni cu o zi inainte de licitatia de vanzare inregistrati la executor o adresa din partea asociatiei prion care aratati care este datoria la zi si anexati ultimele liste de plata din care sa reiasa aceasta datorie. Solicitati executorului, ca din suma obtinuta prin vanzare sa se vireze asociatiei ultima suma afisata pe lista de pata.
Dar pana atunci mergeti si vorbiti cu executorul sa va indrume. Este posibil ca executorul dupa ce incaseaza banii prin vanzare sa nu va dea nicu un ban pana cand nu va prezentati cu o hotarare judecatoreasca. Pana atunci poate doar sa blocheze sumele solicitate de dumneavoastra in contul sau.
Asa ca, intrebati-l daca este cazul, si eu cred ca trebuie, sa mergeti chiar acum in instanta.
Apoi mai este o varianta sianume ca maine-poimaine restantierul sa-si plateasca datoria catre banca. Vanzarea nu se mai face iar asociatia nu are cum sa-si recupereze banii. Asa ca tot instanta e mai sigura.
Iar utilitatile, daca aveti posibilitatea tehnica, fara sa afectati alti consumatori, opriti-le imediat.
Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Executare silita membru asociatie proprietari viorelh viorelh Buna seara, In asociatia de proprietari pe care o reprezint si care este administrata financiar de o societate de profil , avem un membru al asociatiei, ce ... (vezi toată discuția)
Formulare pretentii asociatii de proprietari crina_cta crina_cta Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in cadrul asociatiei de proprietari unul dintre proprietari a ramas restantier la plata cotelor de intetinere. apartamentul ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii prin privilegiu imobiliar cristian_conea cristian_conea proprietarul unui apartament are datorii la întreținere; respectivul apartament a fost pus ca gaj pt.un împrumut la o bancă de către proprietar; banca ... (vezi toată discuția)