avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare datorii prin privilegiu imobiliar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare datorii prin privilegiu imobiliar

proprietarul unui apartament are datorii la întreținere; respectivul apartament a fost pus ca gaj pt.un împrumut la o bancă de către proprietar; banca (în urma neplații ratelor) a acționat în instanță pe proprietar și a obținut executarea silită; executorul bancar a afișat la bloc intenția de vânzare a apartamentului pt.recuperarea datoriei.
Are asociația de proprietari vreo șansa de a-și recupera banii prin intabularea privilegiului imobiliar asupra acestui apartament?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:06, 5 Octombrie 2011
Daca exista si o hotarare judecatoreasca definitiva.;););)
ogra a scris:

Daca exista si o hotarare judecatoreasca definitiva.;););)

Pai ce rost ar mai avea aceasta intabulare daca ar exista o hotarare judecatoreasca definitiva ?
Are rostul numai de a bloca vanzarea apartamentului respectiv. Nu poti baga mana in foc ca datoriile solicitate de asociatie vor fi si aprobate de catre judecator.;););)
adica nu se mai poate face executarea silita? (apartamentul este scos la licitatie de catre banca la care proprietarul are datorii)
Executarea silita se poate face in urma castigarii unui proces de catre asociatie, adica cand datoria pe care dv., ca reprezentant al asociatiei, pretindeti ca respectivul o are fata de asociatie si cand aceasta datorie este recunoscuta de instanta de judecata.

Aveti o hotarare judecatoreasca definitiva?

Privilegiul imobiliar are rostul de a nu permite vanzarea fara instiintarea si aprobarea celui care a facut inscrierea acestuia. Dv. ati facut aceasta inscriere de privilegiu imobiliar?

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar doina62 doina62 Intrucat Asociatia de Proprietari are un proprietar care nu si-a platit intretinerea din nov2008 ,s-a instituit privilegiu la Registrul de Publicitate ... (vezi toată discuția)
Formulare pretentii asociatii de proprietari crina_cta crina_cta Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in cadrul asociatiei de proprietari unul dintre proprietari a ramas restantier la plata cotelor de intetinere. apartamentul ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)