avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... se mai poate face recurs la o sentinta, daca apelul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

se mai poate face recurs la o sentinta, daca apelul initiat a fost respins?

Buna ziua,
In data de 10.06.2009 am fost condamnat pentru vatamare corporala din culpa la un an de inchisoare cu suspendare.De asemenea asiguratorul a fost obligat la plata despagubirilor.
Acesta a intentat apel la sentinta, apel respins ulterior ca nefondat.
Intrebarea mea este urmatoarea:asiguratorul mai poate face recurs la sentinta?
Daca da , eu mai primesc vreo citatie?
Daca nu, primesc acasa vreo decizie a tribunalului sau trebuie sa fac o cerere in scopul de a afla termenul de la care intra in vigoare sentinta?
Va multumec
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:58, 5 Februarie 2011
Poate face recurs primiti citatie
Decizia data in apel poate fi atacata cu recurs.
in acest caz, dvs. fiind inculpat in dosar, veti fi citat pentru a participa la desfasurarea procesului de la recurs la Curtea de apel
Veti fi asistat de avocat din oficiu, daca nu aveti unul ales.
1.Da, asiguratorul poate declara recurs in 10 zile de la pronuntare sau in 10 de la comunicare in situatia in care nu a fost prezent la judecata si pronuntare.
2.Daca va formula recurs , veti fi citat pentru termenul fixat in vederea judecarii recursului.
3.Acasa veti primi dispozitivul hotararii numai in masura in care nu ati fost prezent la judecata ( ultimul termen) si pronuntare.
Daca nu se declara recurs de catre niciuna dintre parti ,hotararea instantei de apel va ramane definitiva la data expirarii termenului de recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este data de la care hotarirea ramine definitiva constantin74 constantin74 Buna ziua, In data de 10.06.2009 am fost condamnat pentru vatamare corporala din culpa la un an de inchisoare cu suspendare cu drept de apel in 10 zile de ... (vezi toată discuția)
Apel Adyonela Adyonela Buna seara. Pe 15 decembrie 2010, s-a respins apelul inculpatului T.A. ca fiind nefondat. In cat timp de la respingerea apelului trebuie sa apara motivarea ... (vezi toată discuția)
Litigiu penal - hotarare pronuntata pe fondul cauzei, cale de atac Ionut_92 Ionut_92 Buna Ziua, In urma cu 10 luni am provocat un accident soldat cu vatamarea unei persoane (12-14 zile ingrijiri), nu am oprit la STOP. Nu m-am inteles cu ... (vezi toată discuția)