Buna ziua,
In data de 10.06.2009 am fost condamnat pentru vatamare corporala din culpa la un an de inchisoare cu suspendare cu drept de apel in 10 zile de la pronuntare.Asiguratorul a fost obligat la plata despagubirilor.
Acesta a intentat apel la sentinta, apel respins ulterior ca nefondat si dosarul meu a ajuns la arhiva .
Am solicitat o copie dupa sentinta, binenteles platind taxe de timbru si celelalte, cu scopul de a vedea care este termenul de la care sentinta este considerata definitiva si irevocabila.Am o stampila dreptunghiulara pe ultima pagina din sentinta prin care este precizata ca citez"... prezenta copie conforma cu originalul aflat la dosarul... se legalizeaza de noi fiind definitiva" si are data si mentiunea "certificata astazi 29.03.2011".
As dori sa mi spuneti care este data de la care se considera definitiva si irevocabila sentinta;
de la data pronuntarii sau de la data la care a fost respins apelul
Sau de la alta data? si cum pot afla care este.
VA MULTUMESC
Termenul este de 10 de la pronuntare pentru partile prezente in sala la pronutatere si 10 zile de la comunicare pentru partile lipsa la pronuntarea sentintei.
In functie de aceste termene se stabileste daca exercitarea caii de atac este formulata sau nu in termen.
Daca asiguratorul dvs nu a fost prezent la pronuntarea sentintei se stabilesc cele 10 zile de la data primirii comunicarii la sediul acelei societati.
In acest caz,trebuie verificata dovada de comunicare catre asigurator
Termenul de apel
sampadri
Buna ziua,
In urma pronuntarii unei sentinte civile avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale, definitiva si executorie de drept, cu termen de apel de ... (vezi toată discuția)
Divort
alinamihadvd
dupa ce vine hotararea de divort ce trebuie sa fac ca sa devina definitiva si irevocabila si cat dureaza?........multumesc!.......alina (vezi toată discuția)