avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termenul de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termenul de apel

Buna ziua,
In urma pronuntarii unei sentinte civile avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale, definitiva si executorie de drept, cu termen de apel de 10 zile de la comunicare, avocatul angajatului a depus o cerere de punere in executare a sentintei insotita de o copie a dispozitivului. Hotararea inca nu este redactata/comunicata.
"De la ce data incepe sa curga termenul de apel? De la data primirii copiei dispozitivului sau de la data comunicarii hotararii conform art. 468 alin. (1) si (2) din NCPC?"
Pot sa astept hotararea ? sau, pentru siguranta, sa depun cererea de apel in termen de 10 zile de la primirea minutei, urmand ca motivarea sa o depun in 10 zile de la comunicarea hotararii.
Art. 470 alin. (5) spune: " În cazul în care termenul pentru exercitarea apelului curge de la un alt moment decât comunicarea hotărârii, motivarea apelului se va face într-un termen de aceeaşi durată, care curge, însă, de la data comunicării hotărârii."

Daca se depune cererea de apel inainte de comunicarea hotararii, termenul de motivare curge de la data depunerii apelului [considerata data comunicarii hotararii conform art. 468 alin (3)], sau de la data comunicarii efective?
Cu stima,
Termenul de apel este de 10 zile si se calculeaza de la momentul comunicarii sentintei.

Dar, in cazul dvs. pentru ca vorbim de un litigiu ce are ca obiect drepturi salariale, sentinta pronuntata de tribunal este executorie, chiar daca nu este definitiva deoarece mai exista si calea de atac a apelului.

A procedat legal, prin punerea in aplicare a sentintei pronuntata la fond.

In cazul admiterii apelului dvs. aveti posibilitatea formularii ulterior a unei contestatii la executare sau intoarcerea executarii sau sa cereti pur si simplu restituirea sumelor retinute in baza sentintei pronuntate la fond.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minuta in civil - curge termen pentru calea de atac sau nu? laviniacamelia laviniacamelia Buna ziua, dragi colegi! Asa cum arata si titlul, am o dilema privitoare la valoarea pe care o are semnarea de primire pentru minuta hotararii in civil, ... (vezi toată discuția)
Daca o parte face apel inainte de comunicarea hotararii Mir25 Mir25 Daca o parte face apel inainte de comunicarea hotararii civile aceasta se considera comunicata la data depunerii cererii de apel. Nimic ciudat la prima ... (vezi toată discuția)
Depasire termenului de apel sandry sandry Buna ziua Va rog sa ma indrumati, - cum pot face proba ca s-a depasit temenul dispus de instanta pentru depunerea apelului . Va multumesc Sandry (vezi toată discuția)