avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Restituire cautiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Restituire cautiune

Am de recuperat de la o firma o suma mare de bani! Pana acum nu am luat un leu dar pe 17 sunt chemat la tribunal pentru restituirea cautiunii pe care cealalta societate a depus-o pentru suspendarea provizorie a executarii silite!
As avea sanse sa o iau eu ca si creditor?
Mentionez ca am castigat si incerc sa- l execut dar nu are bani in cont!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 22:59, 5 Februarie 2011
In cazul in care aveti deja o sentinta in favoarea dvs, sentinta este titlu executoriu, conform art 720 c pr civ si nu mai trebuie investita cu formula executorie.De asemenea, dc societatea debitoare a depus o cautiune,aveti 2 variante:
1 ) la data de 17 februarie sa inteleg aveti termen-sa sugerez va opuneti restituirii cautiunii si in acelasi timp sa solicitati instantei de judecata sa se indice unde anume s-a depus respectiva cautiune si sa dispuna indisponibilizarea ei, pentru a avea sansa executorul judecatoresc sa o execute imediat.
2) puteti promova de urgenta o ordonanta presedentiala prin care sa solicitati instantei sa dispuna bancii unde s-a depus cautiunea sa nu remita cautiunea catre debitor,pana la solutionarea cererii de restituire a cautiunii care se judeca la fond.
Aveti sanse reale sa puteti intra cel putin in posesia cautiunii. Luati legatura imediat cu executorul dvs judecatoresc pentru a dispune o eventuala poprire asupra respectivei cautiuni la banca unde a fost depusa recipisa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de pe cautiunea la suspendarea executarii? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua si multumesc pentru ajutorul dat, As dori, trebuie, sa fac tot posibilul, indiferent de situatia cu procesul (ca pierd sau ca voi castiga), ... (vezi toată discuția)
Recuperare recipisa cautiune - cererea suspendare nu a fost admisa Notsure Notsure RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit ... (vezi toată discuția)
În caz că se admite în parte contestația la executare, ce se întâmplă cu cauțiunea imensă pe care am plătit-o? VictorArditti VictorArditti Pentru suspendarea executarii silite am platit o suma imensa, zece mii de euro. Daca contestatia la executare se admite in parte, ce se intampla cu cautiunea ... (vezi toată discuția)