Am de recuperat de la o firma o suma mare de bani! Pana acum nu am luat un leu dar pe 17 sunt chemat la tribunal pentru restituirea cautiunii pe care cealalta societate a depus-o pentru suspendarea provizorie a executarii silite!
As avea sanse sa o iau eu ca si creditor?
Mentionez ca am castigat si incerc sa- l execut dar nu are bani in cont!
In cazul in care aveti deja o sentinta in favoarea dvs, sentinta este titlu executoriu, conform art 720 c pr civ si nu mai trebuie investita cu formula executorie.De asemenea, dc societatea debitoare a depus o cautiune,aveti 2 variante:
1 ) la data de 17 februarie sa inteleg aveti termen-sa sugerez va opuneti restituirii cautiunii si in acelasi timp sa solicitati instantei de judecata sa se indice unde anume s-a depus respectiva cautiune si sa dispuna indisponibilizarea ei, pentru a avea sansa executorul judecatoresc sa o execute imediat.
2) puteti promova de urgenta o ordonanta presedentiala prin care sa solicitati instantei sa dispuna bancii unde s-a depus cautiunea sa nu remita cautiunea catre debitor,pana la solutionarea cererii de restituire a cautiunii care se judeca la fond.
Aveti sanse reale sa puteti intra cel putin in posesia cautiunii. Luati legatura imediat cu executorul dvs judecatoresc pentru a dispune o eventuala poprire asupra respectivei cautiuni la banca unde a fost depusa recipisa