avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... infiintare cabinet juridic sub administrarea unui ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

infiintare cabinet juridic sub administrarea unui ONG

buna ziua. va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi.
in cadrul unui ONG se poate infiinta un cabinet juridic? daca da care este baza legala a infiintarii, care este activitatea care poate fi desfasurata de cabinetul juridic, care este baza materiala si dotarile necesare si nu in ultimul rand care sunt avantajele si dezavantajele directe asupra ONG-ului, dar asupra juristilor care isi desfasoara activitatea in cadrul acestui ONG?
sper ca nu am exagerat cu intrebarile multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
ContSters190673, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:01, 5 Februarie 2011
Un ONG poate angaja consilier/i juridic/i cu contract individual de munca. Consilierul juridic poate fi numit in functie (statut de functionar public) sau angajat in munca.

Sau, in baza unui contract de asistenta juridica (incheiat intre ONG si una din formele de exercitare a profesiei de avocat: cabinet individual, cabinete asociate, societati profesionale) ONG-ul poate "angaja" un avocat. (termenul este folosit in limbajul curent, dar este impropriu. Avocatul este independent).

Nu se poate insa ca un ONG (care nu se regaseste printre formele de exercitare a profesiei de avocat) sa exercite activitati specifice acestei profesii (consultanta juridica, asistenta, reprezentare, etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet avocat- angajare jurist? leusan leusan Poate un cabinet individualde avocatura sa angajeze un jurist? (vezi toată discuția)
Incompatibilitati profesionale livs livs Din cate am citit eu,potrivit legii si statutului consilierului juridic, activitatea de consilier juridic liber profesionist este incompatibila cu cea de ... (vezi toată discuția)
Ce este, de fapt, un consilier juridic? Iulian81 Iulian81 Din cate am inteles un consilier juridic ar cam aceleasi atributii ca si un avocat... atunci ce rost mai are meseria aceata? De ce nu se spune din start ca ar ... (vezi toată discuția)