avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adaugare nume de familie la numele actual
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adaugare nume de familie la numele actual

Sunt divortata. Am un copil minor. Tatal lui nu a fost de acord ca eu sa port in continuare numele de familie pe care il poarta si copilul. Fiul meu este adeseori intrebat de ce purtam nume diferite si imi spune ca vrea sa ne cheme la fel. Tuturor le spune ca il cheama la fel ca pe mine. Intrebarea mea este daca pot sa adaug la numele lui actual si numele meu de familie si sa poarte atat numele tatalui cat si al meu. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:38, 3 Februarie 2011
Ceea ce doriti dvs. nu se poate, adica la numele dupa tata sa fie adaugat si al dvs pe care l-ati avut anterior casatoriei.
Aveti posibilitatea, pe cale administrativa (la primarie) sa poarte numele dvs.
Si eu sunt in aceeasi situatie. am incercat sa -i adaug si numele meu, pe langa numele tatalui, insa ordonanta 41/2003 nu prevede si asta.

Ce prevede ordonanta este ca ori copilul solicita schimbarea numelui pentru a fi pe nume cu parintele, si presupun ca asta incepand u 14 ani, ori fostul sot, isi da consimatamantul, in forma autentica, pentru ca fosta sotie sa ii poarte numele pentru a avea acelasi nume cu copilul.
pt a schimba numele copilului, dupa cum doriti, fie sa adaugati la numele ei pe al dvs, sau sa poarte numai numele dvs, va trebuie acordul tatalui.
incercati sa-l schimbati pe-al dvs pe cale administrativa, pt a avea nume comun cu minorul.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara amyamely amyamely Doresc sa stiu care sunt prevederile care reglementeaza schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara, situatia fiind urmatoarea: Sunt ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil buterflies buterflies sunt divortata , am o fetita de 6 ani. In urma divortului fostul sot nu a dorit sa ma lase sa pastrez numele , voiam sa fiu pe acelasi nume cu fetita . Pot sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume Ana_Marin Ana_Marin Buna ziua! Sunt mama a trei copii,recunoscuti de tata,copiii purtand numele de familie al tatalui.Tatal nu a vrut niciodata sa se casatoreasca.Nu am stiut ... (vezi toată discuția)