avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas. Daca renunt la o facultate dupa ce ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas. Daca renunt la o facultate dupa ce fac 2 ani la zi, pot sa ma inscriu tot la zi la alta facultate?

Buna ziua! Am 20 de ani si am facut un an jumate o facultate la zi, la buget. Din cate am inteles, pot sa renunt la o facultate si dak sunt admis la buget la o alta, nu trebuie sa platesc taxa. Intrebarea mea este: daca trec la alta facultate si duc adeverinta pentru a primi pensia de urmas de la noua facultate, am vreo problema? pot renunta la o facultate, sa ma inscriu la alta si sa primesc in continuare pensia de urmas? Si daca da, presupun ca pot face asta pana la 26 de ani?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:41, 3 Februarie 2011
hus a scris:
Intrebarea mea este: daca trec la alta facultate si duc adeverinta pentru a primi pensia de urmas de la noua facultate, am vreo problema? pot renunta la o facultate, sa ma inscriu la alta si sa primesc in continuare pensia de urmas? Si daca da, presupun ca pot face asta pana la 26 de ani?

Nu are nicio importanta daca renuntati la o facultate si va inscrieti la alta, legea nu distinge. Important este sa aveti pana in 26 de ani, sa va aflati in continuarea studiilor si sa faceti dovada ca va aflati in continuarea studiilor, depunand anual la casa de pensii adeverinta emisa de unitatea de invatamant.

Art. 84 - Legea nr. 263/2010
Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;
.................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara de urmas vioalex8 vioalex8 Buna seara! Va rog frumos, am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta: Primesc o pensie militara de urmas, iar de curand am terminat facultatea.Problema este ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas marian433 marian433 Salut, Am si eu nevoie de o informatie,am terminat prima facultate in 2015,in prezent m am inscris la alta am 24 de ani dar nu mai pot sa ma duc la ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Deedee_deedee Deedee_deedee Buna seara..recent a decedat tatal meu si vreau sa imi depun dosarul pentru pensia de urmas...eu anul acesta trebuia sa termin facultatea,dar nu am luat toate ... (vezi toată discuția)