avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie militara de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie militara de urmas

Buna seara! Va rog frumos, am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta:
Primesc o pensie militara de urmas, iar de curand am terminat facultatea.Problema este ca vreau sa ma inscriu la a doua facultate, dar numai cu conditia de sa primesc pensie de urmas, deoarece nu am bani sa ma intretin.Din ce am citit , primesc pensie de urmas pana la 26 de ani (am 23) atat timp cat urmez o forma de invatamant legala.Dar, am auzit ca , scrie in nu stiu ce norme metodologice faptul ca am voie doar la 1 facultate plus 1 master.Ma puteti ajuta va rog?
Cel mai recent răspuns: mediator , utilizator 21:34, 1 August 2011
Asa este ,beneficiati de aceasta pensie doar pentru o singura facultate,pana la varsta de 26 de ani.
Imi puteti spune, va rog, in ce art din lege sau norme scrie? Multumesc
E cineva care primeste pensie de urmas, fiind la a doua facultate? Multam
Stati linistita, puteti sa urmati mai multe facultati, Legea nr. 263/2010 nu distinge. Singurele conditii pentru a beneficia de pensie de urmas sunt sa aveti varsta sub 26 de ani si sa va continuati studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii.

Prevederea cu o facultate si un master a fost candva, pana la aparitia Legii nr. 263/2010 si pana la aparitia Legii nr. 1/2011. Dar asta este o alta discutie.
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Conform Art. 84. din Legea nr. 263/2010
– Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;
c) pe toată durata invalidităţii de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a) sau b).

Da, puteti beneficia in continuare de pensie de urmas daca faceti a doua facultate sau orice alte cursuri postuniversitare pana la implinirea varstei de 26 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie de urmas cu salariul Camychi Camychi Baiatul meu a beneficiat de pensie de urmas de pe urma tatalui sau ,mort in 2006. Acum are 23 de ani ,a terminat facultatea ,s-a inscris si va urma cursuri ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si indemnizatie de somaj? Mviorica Mviorica Buna ziua. Daca am o pensie de urmas in valoare de 350 RON mai pot beneficia si de somaj? Mentionez ca am absolvit in 30 iunie facultatea. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie pentru copilul urmas sabina_nico sabina_nico buna,am si eu o intrebare!sunt in anul 3 de studii la o facultate din mures,anul acesta termin facultatea,as vrea sa va intreb daca continui studile masterale ... (vezi toată discuția)