avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractele de munca in 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractele de munca in 2011

Buna,
Am si o nelamurire..dupa ultimile modificari cu privire la contractul de munca, care este procedura de angajare daca nu am mai avut carte de munca?...contractul se mai realizeaza in 3 exemplare, sau se poate face doar un "contract pe genunchi", care nu mai este stampilat si inregistrat la itm?!
Care este demersul acum cu sistemul acesta electronic? cum se poate verifica corectitudinea angajatorului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 3 Februarie 2011
vi se intocmeste cartea de munca de catre angajatorul inregistrat cu acte in regula
relidaniela a scris:

vi se intocmeste cartea de munca de catre angajatorul inregistrat cu acte in regula

Nu se mai intocmesc carnete de munca .. Decretul nr.92/1976 a fost abrogat la 01.01.2011.

@ stan.laura
C.i.m. se intocmeste in doua exemplare , unul la angajator si unul la salariat. De la 01.01.2011, c.i.m. nu se mai inregistreaza la ITM.
C.i.m. se transmite prin REVISAL cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat.
Pentru verificare salariatul se poate adresa ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca electronica mihaela_2 mihaela_2 In 2011 cand s-a facut trecerea la cartea de munca electronica, fostul angajator nu a mentionat si nici stampilat acest fapt pe cartea mea de munca (asa cum am ... (vezi toată discuția)
Despre angajarea de proba branzovenescu branzovenescu Trebuie sa fac carte de munca unul angajat de proba care nu e pfa si nu are carte de munca? Daca da, la cat timp de la angajare? (vezi toată discuția)
Completari carnet de munca claudiav72 claudiav72 Am fost angajata cu contract de munca la un singur angajator timp de cca 20 ani. La 10 iulie 2009 am nascut o fetita. Am avut concediu pre si post natal (2ani ... (vezi toată discuția)