avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre incredintare minor si pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre incredintare minor si pensie de intretinere

Buna ziua,ma cheama Nicoleta si asi vrea niste sfaturi.Eu am stat cu un barbat timp de 6 ani in concubinaj,din care sa nascut si un copil,dupa nasterea copilului la un an si jum ne-am despartit iar copilu a ramas cu mine.de aproape 2 ani de cand ne-am despartit el nu a mai contribuit cu nimic la cresterea copilului si nici nu la cautat sa-l vada.Si acum asi vrea sa deschid un proces pentru incredintarea copilului si pensia alimentara.Si asi vrea sa stiu si eu cat costa sa deschizi un proces pentru asa ceva.si ce sanse asi avea sa castig.
va multumesc si va doresc multa sanatate:)
Cel mai recent răspuns: stefania25 , utilizator 01:45, 4 Februarie 2011
ti-a recunoscut copilul? adica in acte e trecut ca tata?
Presupunand ca este trecut ca tata in certificatul de nastere,inainte de a inainta actiunea in instanta ar trebui sa-ti iei niste masuri de siguranta gen:serviciu (asta daca nu ai deja),de asemenea si unde locuiesti este important.
Iti doresc mult succes.
copilu poarta numele lui de familie.da la recunoscut
Daca nu angajati un avocat , puteti face dvs cererea , achitati o taxa de timbru de 8 lei la primaria in raza careia domiciliati, 2 timbre judiciare de 0,3 lei si depuneti cererea la instanta.
dar asi vrea sa angajez un avocat.pentru ca asa poate sa ma reprezinte mai bine in proces.si asi vrea sa mai stiu daca eu nu am servici ma incurca cu ceva
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
stefania25, utilizator

Alte discuții în legătură

Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj caldararucathy caldararucathy buna ziua ma numesc caty sunt casatorita de 8 ani si avem ampreuna un baietel de 7 ani. daca divortez as vrea sa mi se ancrediteze copilu, dar eu as pleca la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua Petruta_ionela Petruta_ionela Am o întrebare nu sunt căsătorită de 3 ani locuiesc cu un iubit în casa părinților mei și avem un copilaș de un anișor. De multa vreme nu ne mai ... (vezi toată discuția)