avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare in scopuri de TVA - persoana fizica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare in scopuri de TVA - persoana fizica

o persoana fizica rezidenta, care desfasoare activitati economice in mod independent pe teritoriul tarii noastre, daca se declara platitoare de TVA (prin decl 070), trebuie sa numeasca un reprezentant fiscal?
Cel mai recent răspuns: Performia Finance , Contabil 16:37, 3 Februarie 2011
Nu reiese foarte clar din intrebarea d-voastra care e statutul persoanei fizice rezidente. Trimiteti mai multe detalii pentru un raspuns acoperitor. Multumesc!
o persoana fizica rezidenta, care desfasoare activitati economice in mod independent pe teritoriul tarii noastre, daca se declara platitoare de TVA (prin decl 070), trebuie sa numeasca un reprezentant fiscal?

este persoana fizica ce intentioneaza sa se inregistreze in scopuri de TVA desi cifra de afaceri este inferioara plafonului de scutire (cf art.152 alin 1 CF)
Nu e cazul. Este propriul sau reprezentant fiscal. Ar fi bine sa aiba un contabil care sa-i intocmeasca toate declaratiile care tin de TVA (300, 394 sau 392 si 390 cand e cazul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii declarative cu termen in luna ianuarie 2012 ContSters233047 ContSters233047 Obligatii declarative cu termen in luna ianuarie 2012 http://www.finantevalcea.ro/obligaii-declarative-cu-termen-in-luna-ianuarie-2012271211.html (vezi toată discuția)
Declaratii tva codew codew Buna ziua, Sunt in curs de inregistrare pentru TVA. Am depus declaratia 070: trecere la TVA prin optiune. Am un contract cu o firma din UE. Prestez servicii ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii externe Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Achizitionez servicii intracomunitare de publicitate Google Adwords, factura imi vine in lei de la Google Ireland (au reprezentanta in Romania), ... (vezi toată discuția)