avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contributia la fondul de sanatate pentru PFA nou ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contributia la fondul de sanatate pentru PFA nou infiintata

Este adevarat ca un PFA nou infiintat, in 2011, este obligat sa plateasca la Casa Nationala de Sanatate, contributia la fondul de sanatate pentru ultimii 5 ani?
Cel mai recent răspuns: nick4you , utilizator 19:21, 4 Februarie 2011
loredana prahoveanu a scris:

Este adevarat ca un PFA nou infiintat, in 2011, este obligat sa plateasca la Casa Nationala de Sanatate, contributia la fondul de sanatate pentru ultimii 5 ani?

Wow de unde aveti aceasta informatie.?..NORMAL CA NU!
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
ContSters161126, utilizator
Aceasta informatie care la prima vedere si mie mi s-a parut absurda o am de la o persoana care sustinea cu vehementa acest lucru. Daca intrebarea mea vi s-a parut stupida imi cer scuze.
loredana prahoveanu a scris:

Aceasta informatie care la prima vedere si mie mi s-a parut absurda o am de la o persoana care sustinea cu vehementa acest lucru. Daca intrebarea mea vi s-a parut stupida imi cer scuze.

IMI CER SCUZE DACA A SUNAT ASTFEL RASPUNSUL MEU...MA MIRA DOAR IGNORANTA CELOR CARE NU STIU, DAR SE PRONUNTA...INTREBAREA DVS A FOST DE BUN SIMT!
Pentru ce sa platiti pentru PFA nou infiintat?Daca nu ati cotizat la Casa de Sanatate,da,puteti plati retroactiv in momentul in care veti merge la Casa de Sanatate.Despre asta poate era vorba.
NU. o sa trebuiasca sa mergi la finante, si o sa te puna sa dai declaratii, pe ultimii 5 ani de zile. pe anii din urma o sa scrie pe declaratie ca nu ai avut venituri. Asa m-am speriat si eu. eu am infiintat in 2010 si doar pe 2010 si 2011 am de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 260 aldoso x aldoso x sunt PFA din 2004 si as dori sa stiu daca voi plati penalizari sau retroactiv in cazul in care as vrea sa platesc de acum la CAS? (vezi toată discuția)
Contributia la pensii pt pfa iosifnagy iosifnagy Buna seara.Am o mare nelamurire.Sant PFA din 2008 si am inteles ca de la 1 ianuarie 2011 contributia la pensii este obligatorie pt PFA-urile care nu au ... (vezi toată discuția)
Instiintare cnas allie22 allie22 Buna seara! Am primit de la CNAS o instiintare si am nevoie de ajutorul cuiva mai informat decat mine. In 2005 am infiintat un PFA, l-am radiat in 2010. ... (vezi toată discuția)