avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu-mi da salariul si ma acuza de lipsa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu-mi da salariul si ma acuza de lipsa gestiune!

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat juridic :
Am lucrat intre 15 dec 2010 - 20 ian 2011 la un magazin de mezeluri vanzator.
Fara nici un motiv angajatorul nu mi-a dat salariul, desi toti colegii il primisera.

Mi-a spus sa plec din magazin pe 20 ianuarie ca am contractul de munca desfacut.
Azi ( 2 febr) m-a sunat o colega sa-mi spuna ca trebuie sa-mi inmaneze un document din partea firmei, in acel document scrie ca trebuie sa ma prezint la sediul firmei pentru clarificarea "lipsurilor din gestiune" si a situatiei de pe 20 ianuarie (cand mi s-a spus sa plec din magazin)

Ce pot face? Cui sa ma adresez ? Ar trebui sa incerc si altundeva in afara de ITM-ul Judetului Sibiu ?

Multumesc enorm ca existati, astept cu nerabdare opinia DVS.

O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 7 Februarie 2011
Buna seara,

Nu ati facut prea bine ca din data de 20 ianuarie nu v-ati mai prezentat la serviciu.
La un simplu calcul trecusera mai mult de 30 zile (perioada de proba) in care contractul se putea incheia numai printr-o simpla notificare in scris..
(asta daca ati avut contract de munca incheiat).

Legat de gestiune, ati semnat ceva in sensul asta la angajare?

Recomandarea mea ar fi sa faceti o reclamatie in scris la ITM si sa solicitati sprijin in aceasta situatie. Eventual sa va insoteasca un reprezentant al ITM daca este sa mergeti la angajator.

Nu imi este foarte clar din ce ati expus cum s-a putut face incetarea contractului dumneavoastra. Daca s-a facut. De fapt, ma intreb din nou: oare ati avut contract de munca incheiat sau ati lucrat la negru?

Incercati sa luati legatura si cu un avocat caruia sa-i povestiti tot (aratati toate documentele pe care le aveti).

In afara de ITM puteti actiona in instanta angajatorul la Tribunal in orasul unde aveti domiciliul daca nu vi s-a platit salariul (eventual sa contestati si decizia de concediere - daca exista asa ceva).
Multumesc!
In afara ITM-ului, puteti sesiza Inspectia Muncii - for superior ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primire gestiune Maiko18 Maiko18 Buna ziua! zilele trecute am vrut sa ma angajez la o firma de telefonie mobila, intr-un centru comercial. Am semnat contractul (vineri), am semnat contractul ... (vezi toată discuția)
Inventar dupa preaviz leuca.mihaela leuca.mihaela Am lucrat in cadrul unei firme de retail, in 25.04.2009 mi-am depus demisia, iar ultima zi de pontaj a fost 10.05.2009. Mentionez ca pana in momentul ... (vezi toată discuția)
Inventar (cine plateste lipsa in gestiune cauzata de furturi?) crucita crucita Buna seara, Va rog sa ma(ne) ajutati cu un raspuns pe mine si pe colegele mele in solutionarea unei probleme....lucram in domeniul vanzari directe ,un ... (vezi toată discuția)