avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PUNERE IN INTARZIRE IN MATERIE COMERCIALA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PUNERE IN INTARZIRE IN MATERIE COMERCIALA

EXISTA UN CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE INTRE DOUA SOCIETATI COMECIALE IN CARE ESTE PREVAZUTA O CLAUZA PENALA PENTRU NEPLATA PRETULUI IN TERMEN. DE LA SCADENTA II VOI CALCULA PENALITATILE? DE CAND ESTE DEBITORUL PUS IN INTARZIRE SI CARE ESTE TEMEIUL LEGAL?
VA MULTUMESC.
Pentru marfuri etc. esti la fel, in intarziere de la ziua in care te-ai inteles prin contract sa le predai... de atunci curg penalitati daca sunt prevazute etc.
Marfurile sunt altceva decat rezilierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terment de scadenta saaa saaa Buna ziua, Reprezint o societate din Bucuresti si colaboram de cativa ani cu o alta societate din Cluj. Pana acum lucrurile au mers bine dar se pare ca ... (vezi toată discuția)
Penalitati si recuperare-contracte comerciale persoane juridice ferarri_enzo ferarri_enzo Va solicit sprijin in urmatoarea situatie; Am incheiat un contract de prestari servicii cu o persoana juridica.In contract am stipulat ca si clauza, in caz de ... (vezi toată discuția)
Penalitati maxime admise mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am incheiat un contract cu o firma de constructii pentru executarea unei case p+1 la rosu. Firma a avut intarzieri de 100% si conform contractului ... (vezi toată discuția)