avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... verificarea tehnica a instalatiilor de gaze - ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

verificarea tehnica a instalatiilor de gaze - obligatorie sau nu?

Am o problema in legatura cu verificarea tehnica a instalatiilor de gaze. O voi expune in intrebari ca sa fiu cat mai exact si sa am un raspuns cat mai concret.
1. Ce inseamna instalatie de gaze conform Ordinului ANRE 5/2009 publicat în Monitorul Oficial nr. 255 bis, partea I/16.04.2009 ?
2. Este precizat pe undeva prin ordinul respectiv ca din instalatia respectiva face parte si consumatorul propriu-zis (centrala termica, arzator soba, aragaz, etc) ?
3. Verificarea tehnica a instalatiilor de gaze este obligatorie pentru consumatorii casnici?
4. Ce sanctiuni sunt prevazute in Ordinul respectiv si in ce cuantum ? (eu nu am gasit decat franturi din acest ordin pe net, deci... sunt in ceata)
5. Este obligatoriu sa fac aceasta verificare cu GDFSuez (distribuitor gaze zona Oltenia, cred), sau pot apela la orice firma autorizata de catre ANRE pentru acest tip de lucrari?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
nuculetul, utilizator
Cel mai recent răspuns: nuculetul , utilizator 15:32, 4 Februarie 2011
Vezi si aici:
[ link extern ]

Consumatorii casnici fac verificarile la partea de instalatie ce se afla in interiorul cladirii/apartamentului propriu. Aceasta verificare se face la doi ani si se elibereaza Anexa 3 din documentul de mai sus, completat si semnat de societatea ce face verificarea (poate fi si alta decit GDF Suez - dar trebuie sa fie agreata de GDF).
Eu stau la bloc, am centrala termica, contract de prestari servicii cu o firma autorizata, vin de cite ori am o problema iar la doi ani fac verificare tehnica pentru care imi elibereaza documentul mentionat.
Pentru aragaz, cam o data pe an vine cineva de la GDF sa faca verificarea, atit in apartamente, la "agregatul" respectiv, cit si pe holuri, unde este coloana si in jurul blocului, pe conducta
Multumesc mult pentru ajutor. Acum m-am lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor gaze apartament + instalatia de gaze casa scarii elapopy elapopy Buna ziu, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face verificarea contuarelor de gaze ale fiecarui apartament cat si a conductelor de gaze de pe casa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie iscir sau cncir sau psi Mirela Durnea - Expert contabil Mirela Durnea - Expert contabil Buna ziua, De ce autorizatii speciale are nevoie o firma ce are ca activitate productia de sobe/seminee ce functioneaza pe gaz (adica au in ele incorporat ... (vezi toată discuția)
Senzor pentru gaze coca apetroaei coca apetroaei Buna ziua Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva . Locuiesc la bloc cu 8 nivele in Bucuresti si acum a venit timpul sa se faca revizia la gaze cea ... (vezi toată discuția)