avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Si totusi...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Si totusi...

Daca dreptul la aparare este un DREPT si nu o OBLIGATIE si daca pana in aceasta faza a procedurii la CEDO am facut totul singura fara avocat, nu se poate ca si in faza finala sa ma descurc tot singura ? Exista vreo modalitate de a solicita Curtii sa se poarte corespondenta in continuare cu mine ? Daca e sa pierd macar sa pierd pe mana mea, nu din cauza altcuiva. Nu cred ca este normal ca eu sa deleg pe cineva sa ma reprezinte si eu din acel moment sa nu mai stiu ce raspunde si cum raspunde Curtea si guvernul. De ce sa nu imi comunice mie direct guvernul raspunsul la cererile mele, mai ales ca totul se face prin intermediul Curtii Europene ? Eu trebuie sa decid daca sunt de acord sau nu cu ce propune guvernul. De fapt nu stiu daca un avocat reprezinta intr-adevar interesele clientului sau. Eu am ajuns la CEDO tocmai "profesionalismului " unui avocat. Nu incriminez toti avocatii, imi cer scuze, dar acum nu mai am incredere in nimeni din justitia din Romania. Sper sa fiu inteleasa exact si sa nu se supere nimeni.
Deci mai pe scurt , as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate de a solicita Curtii sa imi aprobe sa ma reprezint singura sau sa imi asigure ei un avocat de acolo , din oficiu. Aici dureaza mult si nu se cred ca sunt sanse . Mentionez ca am deja aprobarea de legal aid de la Curte.
Cel mai recent răspuns: Lumi50 , utilizator 07:32, 4 Februarie 2011
Solicitanţii individuali pot supune ei însuşi cererile, dar se recomandă reprezentarea de către un avocat si aceasta este chiar necesara pentru audieri sau după ce cererea a fost declarata admisibila.
Consiliul Europei a înfiinţat un sistem de asistenta juridica pentru reclamanţii care nu au resurse suficiente.
Multumesc. Si care este acest sistem ? Se acorda avocat de acolo ? Cum se procedeaza ? Va multumesc.
Preşedintele Camerei, poate, după depunerea observaţiilor de către înalta parte contractantă, în privinţa admisibilităţii cererii, sau după expirarea termenului fixat în acest scop, ca, la cererea petentului sau din oficiu, să acorde asistenţă judiciară acestuia, pentru apărarea cauzei sale.

Asistenţa judiciară se acordă în cazul în care aceasta este necesară bunei desfăşurări a cauzei în faţa Camerei şi dacă petentul nu dispune de mijloace financiare suficiente pentru a face faţă, în totalitate sau în parte, cheltuielilor pricinuite de susţinerea cauzei sale.

Pentru a stabili dacă petiţionarul are sau nu mijloace financiare suficiente, pentru a face faţă cheltuielilor pricinuite de susţinerea cauzei sale, acesta este invitat să completeze o declaraţie în care să se indice resursele sale, bunurile sale sub formă de capital şi angajamentele financiare pe care le are faţă de persoanele aflate în întreţinerea sa, sau orice altă obligaţie financiară.

Această declaraţie trebuie să fie certificată de autorităţile interne în drept. Grefierul urmează să informeze părţile interesate cu decizia luată, şi cu stabilirea mărimii onorarilor şi a sumei ce se va plăti cu titlu de cheltuieli.

Asistenţa judiciară poate acoperi în afară de onorarii, cheltuielile de deplasare şi de sejur, ca şi alte cheltuieli făcute în avans, prezentate de petent sau de reprezentantul său desemnat.
[ link extern ]
Multumesc foarte mult. Pot sa inteleg ca , in cazul in care nu imi angajez un avocat si fac eu memoriile in continuare , traduse , etc Curtea imi returneaza cheltuielile facute cu traducerile , bineânteles cu chitanta doveditoare trimisa la curte ? Pot merge mai departe singura ? Am accesat linkul - foarte util, multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri repetate in functie bobita_ete bobita_ete buna ziua...lucrez intr-o institutie in care am parte de foarte multe abuzuri in functie,imi sant incalcate drepturi din codul muncii si chiar am fost ... (vezi toată discuția)
Reprezentare juridica cedo ContSters159341 ContSters159341 As vrea sa stiu daca la CEDO exista posibilitatea reprezentarii juridice din partea Curtii, similar cu avocatul din ofiuciu de la noi , in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Costuri intentare proces c.e.d.o. Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna ziua, Poate cineva sa estimeze costurile unui proces la C.E.D.O. de la intentare pana la finalizarea acestuia? (vezi toată discuția)