avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuzuri repetate in functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuzuri repetate in functie

buna ziua...lucrez intr-o institutie in care am parte de foarte multe abuzuri in functie,imi sant incalcate drepturi din codul muncii si chiar am fost amenintat ca daca nu ma linistesc sa imi caut dreptatea se vor lua masuri impotriva mea.VA ROG FRUMOS sa-mi spuneti daca la CEDO pot avea dreptul la un avocat din oficiu?dar la TRIBUNALUL MUNCII?VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 15 Martie 2012
In tara , exista posibilitatea de a beneficia de ajutor public judiciar, potrivit OUG nr.51/2008.

La CEDO, asistenţa judiciară se acordă în cazul în care aceasta este necesară bunei desfăşurări a cauzei în faţa Camerei şi dacă petentul nu dispune de mijloace financiare suficiente pentru a face faţă, în totalitate sau în parte, cheltuielilor pricinuite de susţinerea cauzei sale.
Pentru a stabili dacă petiţionarul are sau nu mijloace financiare suficiente, pentru a face faţă cheltuielilor pricinuite de susţinerea cauzei sale, acesta este invitat să completeze o declaraţie în care să se indice resursele sale, bunurile sale sub formă de capital şi angajamentele financiare pe care le are faţă de persoanele aflate în întreţinerea sa, sau orice altă obligaţie financiară.
Această declaraţie trebuie să fie certificată de autorităţile interne în drept. Grefierul urmează să informeze părţile interesate cu decizia luată, şi cu stabilirea mărimii onorarilor şi a sumei ce se va plăti cu titlu de cheltuieli.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Si totusi... Lumi50 Lumi50 Daca dreptul la aparare este un DREPT si nu o OBLIGATIE si daca pana in aceasta faza a procedurii la CEDO am facut totul singura fara avocat, nu se poate ca si ... (vezi toată discuția)
Reprezentare juridica cedo ContSters159341 ContSters159341 As vrea sa stiu daca la CEDO exista posibilitatea reprezentarii juridice din partea Curtii, similar cu avocatul din ofiuciu de la noi , in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Costuri intentare proces c.e.d.o. Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna ziua, Poate cineva sa estimeze costurile unui proces la C.E.D.O. de la intentare pana la finalizarea acestuia? (vezi toată discuția)