Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat!
Ce pot face in situatia in care, ca p.f.a. am vandut un obiect de mobilier unei persoane, iar acea pesoana ma tot reclama la toate institutiile posibile: A.N.P.C. Garda Financiara, Politie economic, penal, Protectia muncii si altele pe motiv ca obiectul nu se potriveste criteriilor dorite de el si cu toate ca nu i s-a dat dreptate niciunde si nu am fost gasit vinovat de vreo fapta, acesta continua sa ma reclame (reclama si institutiile care nu au luat impotriva mea masura pe care o dorea el). Deasemeni mi-a trimis si o scrisoare prin care ma soma, in baza la nush ce articole din Codul Civil sa ii dau nush ce suma de bani, iar in caz contrar ma va executa silit.
In speranta ca ma veti ajuta va multumesc anticipat.
Pai deja m-a actionat in instanta pentru actiune in raspundere delictuala daune. Eu ma gandeam daca as avea sorti de izbanda in cazul in care as formula la Parchet plangere impotriva sa pentru denuntare calomnioasa si santa.
Buna ziua,
Trebuie mai intai sa adunati toate dovezile pe care le aveti, respectiv toate citatiile si adresele institutiilor la care respectivul a facut plangere. Va duceti la Parchet si depuneti plangere pt. denunt calomnios, dar sunt sanse mai mult de a-l pune pe drumuri, decat sa fie o finalitate cum o doriti dvs. Sau daca aratati ca vi s-a adus un prejudiciu puteti de asemenea formula actiune in civil. Toate aceste tipuri de actiuni presupun pierdere de timp si bani, iar sansele sunt minime ( lipsa probe : acte, martori).
Ca sa fiu mai concis ...
un prost merge la punctul de lucru a unei societati si cumpara (pe alese) o usa si o fereastra din lemn, pe care le duce acasa si alt prost le monteaza. Cu toate ca si-a ales lucrurile asa cum a vrut, prostul se trezeste ca usa nu se dechide (fiind montat aiurea de un betiv) si ca nici nu isi poate baga in casa nush ce mobila intrucat nu intra pe usa.
Acuma se gandeste el cum sa faca sa-si repare prostia si merge la societate si cere alta usa si despagubiri.
Intrucat cerintelor nu li se dau curs, acesta ameninta reprezentantul societatii ca il va reclama daca nu ii da banii ceruri lucru pe care l-a si facut pe la diverse institutii.
A facut vreo zece plnageri la diverse institutii iar de fiecare data reclama lucruri nereale ( ca sociatatea face evaziune fiscala, ca nu i s-au taiat bon si factura), deci , pe scurt se observa de la o posta ca scopul lui e acela de a hartui nu de a-si cauta dreptatea. La toate discutiile purtate cu acesta spune ca va renunta la a mai reclama daca i se vor plati 3000 lei.
Ma gandesc ca se contureaza infractiunea de denuntare calomnioasa, deoarece acesta se foloseste de intitutiile la care reclama pentru a hartui si a primi suma dorita.
De specificat este faptul ca acesta nu a dat nicio declaratie la niciuna din plangerile pe care le-a depus prin posta.
Eu am facut reclamatie la parchet, insa nu se prezinta nici acolo.
Ma gandesc ca trebuie facut ceva, nu pentru ca mi-ar fi afectata imaginea, ci pentru ca se foloseste de institutiile statului, reclama incontiunuu ( pune reclamatiile la intervale mici de timp) pentru a mentine in stres si pentru a ceda si a-i plati banii.
Vreau sa va intreb daca exista vreo solutio pentru a pune capat acestei maimutarii ....
Formulati plangere penala impotriva respectivei persoane pentru denuntare calomnioasa,folosind toate actele din care rezulta solutionarea tuturor sesizarilor respectivei persoane.
Hartuire
ContSters140221
De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios
Dana Marin
Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)