avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunt calomnios?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunt calomnios?

Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat!
Ce pot face in situatia in care, ca p.f.a. am vandut un obiect de mobilier unei persoane, iar acea pesoana ma tot reclama la toate institutiile posibile: A.N.P.C. Garda Financiara, Politie economic, penal, Protectia muncii si altele pe motiv ca obiectul nu se potriveste criteriilor dorite de el si cu toate ca nu i s-a dat dreptate niciunde si nu am fost gasit vinovat de vreo fapta, acesta continua sa ma reclame (reclama si institutiile care nu au luat impotriva mea masura pe care o dorea el). Deasemeni mi-a trimis si o scrisoare prin care ma soma, in baza la nush ce articole din Codul Civil sa ii dau nush ce suma de bani, iar in caz contrar ma va executa silit.
In speranta ca ma veti ajuta va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 22:18, 4 Februarie 2011
Bun, asta am si facut ... el face plangerile una dupa alta, la intervale regulate de timp. Dupa solutionarea fiecarei reclamatii eu fac plangere la parchet, plangere care se conexeaza la lucratorul de politie care le are si pe celelalte pe care le-am mai facut in lucru.
Problema este ca el nu inceteaza, continua sa ma reclame nefondat. Se poate face ceva pentru al stopa. Aceata problema a fost investigata exhaustiv si totusi el nu conteneste.
A facut plangere la politie. Nu a primit raspunsul cuvenit, a recuzat politistul si a mai facut una
A facut plangere la Garda Financiara, a primit raspuns, nu i-a convenit, a reclamat Garda la Bucuresti.
Mi-a luat un caiet pe care a refuzat sa mi-l inapoieze, a mers politia la el sa il recupereze, i-a reclamat si pe ei.
Plus ca unde face reclamatie suna mereu de 20 -30 de ori pe zi intreband daca si ce masuri s-au luat impotriva mea.
Deci treburile sunt mult mai grave decat in aparenta. Si-a pus in gand sa ma hartuiasca si chiar reuseste.
De vreo 4 luni stau numai prin institutii si dau declaratii, am fost controlat de 10 de ori...
Nu se poate face nimic ca el sa inceteze? Asta este intrebarea ce ma framanta?
Daca sunt atat de multe panala la urma i se va aplica pedepasa prev.de art.259 c.pen,cea cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.
r.gabi a scris:

Daca sunt atat de multe panala la urma i se va aplica pedepasa prev.de art.259 c.pen,cea cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Bun! si pana i se va da pedeapsa asta (greu de crezut) nu poate fi oprit sa nu mai contiunuie cu reclamatiile nefondate (el reclama, in principiu aceiasi intamplare)
catalin2832 a scris:

Mi-a luat un caiet pe care a refuzat sa mi-l inapoieze, a mers politia la el sa il recupereze, i-a reclamat si pe ei.

De ce nu ati facut plangere pentru furt,sau talharie?
Eu am impresia ca e bolnav psihic.
Am vazut multi maatori de plangeri.

Din pacate,nu poate fi oprit,numai daca se da o sentinta penala.
frank_kvitta a scris:

catalin2832 a scris:

De ce nu ati facut plangere pentru furt,sau talharie?
Eu am impresia ca e bolnav psihic.
Am vazut multi maatori de plangeri.

Din pacate,nu poate fi oprit,numai daca se da o sentinta penala.

daca ai citi tot ce am postat pe acest topic si m-ai ajuta cu un sfat practic ti-as fi recunoscator, din pacate, asa cum au spus mai multi nu prea ai ce sa faci ...legea e o unealta pentru smecheri si o povara pentru omul cinstit ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire ContSters140221 ContSters140221 De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)
Proces pentru calomnie geo600 geo600 Buna ziua! Mi s-au adus diverse acuzatii chiar cu politie implicata si as dori sa stiu cum pot sa pun capat acestor acuzatii false. Politia nu a putut face ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)