avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrarea in tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrarea in tara

buna,sora mea este in italia,ar vrea sa vina in vara acasa cu copii unu dintre ei este nascut in italia ambii parinti romani-(din cate stiu nu are pasaport,anul vara trecuta a venit in tara doar cu certificatul de nastere)iar fetita (dintr-o casatorie anterioara)are pasaport si a plecat din tara cu pasaport si sentinta de divort definitiva.
deci intrebarea mea este:cum pot vizita tara??sau ce au nevoie ca sa intre in tara????va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 23 Aprilie 2008
Intrarea cetatenilor Uniunii Europene pe teritoriul Romaniei este permisa prin toate punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului de persoane, cu conditia prezentarii documentului national de identitate, a pasaportului sau a unui document eliberat in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 102 din 14 iulie 2005 pentru cetatenii Uniunii Europene, valabil, fara a se aplica stampila de intrare de catre Politia de Frontiera in oricare dintre aceste documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare peste granita cu minor ContSters100701 ContSters100701 Buna ziua. Voi calatori cu un minor in varsta de 14 ani peste granita, intr o tara membra UE. Am acordul celuilalt parinte. Intrebarea mea este, daca ... (vezi toată discuția)
Pasaport compromis.. Professional_Sream Professional_Sream In urma cu 2 ani am beneficiat de un program Work&Study in Grecia. Termenul de sedere a fost depasit cu 3-4 saptamani, fapt consemnat in pasaport. Urmeaza ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat Gina43 Gina43 As dori sa merg in Romania dar pasaportul meu este expirat din 2010 e posibil sa intru in tara chiar daca este expirat? (vezi toată discuția)