avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA SAU AF?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA SAU AF?

Buna Ziua!
Doresc sa deschid o mica afacere (comert cu bauturi, tigari,alimente ambalate)...
Ce ma sfatuiti? Sa infiintez un PFA sau un AF? unde as fi mai avantajat d.p.v. al taxelor si impozitelor? CM AR MERGE MAI DEPARTE NU?

multumesc mult!!!;)
Cel mai recent răspuns: Performia Finance , Contabil 10:08, 5 Februarie 2011
Din punct de vedere al taxelor e acelasi lucru (impozit 16% si contributie pentru sanatate). Pentru acesta forma de organizare, solutia cea mai buna ar fi "Intreprinderea individuala", care are avantajul ca puteti angaja diverse persoane pentru realizarea activitatii.

Formalitatile birocratice sunt cam aceleasi.

CM - va referiti la cartea de munca? Daca da, pentru "a va merge mai departe" trebuie sa incheiati un contract cu Casa de Pensii si sa achitati o suma lunara, sau chiar sa va angajati pe propria "Intrepreindere Individuala", moment la care dobanditi calitate de angajat cu toate taxele evidentiate prin contractul respectiv de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, af sau srl? angiii angiii Buna ziua, Doresc sa va cer sfatul in privinta infiintarii unei mici afaceri : cu tigari, bauturi, produse alimentare ambalate. Vreau ca dpv contabil ... (vezi toată discuția)
Infintare af dtflorentina dtflorentina Buna ziua, doresc sa-mi infintez o asociatie familiala si as vrea sa primesc cateva lamuriri in acest sens. Va rog sa-mi spuneti daca sunt angajata cu carte ... (vezi toată discuția)
Doresc sa deshid un magazin satesc AlexGhitera AlexGhitera Buna ziua, As dori sa-mi acordati asistenta in ceea ce priveste deschiderea unui magazin satesc in care se vor comercializa: produse alimentare ... (vezi toată discuția)