avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... art.77 ind1 din CODUL FISCAL-impozit pe venitul din ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

art.77 ind1 din CODUL FISCAL-impozit pe venitul din transferul dreptului de proprietate

In 15 ianuarie 2011 mi-a fost vandut la licitatie publica un imobil.Am girat pe cineva la banca si asta este -am ramas fara.
Persoana care a cumparat imobilul ,nu il poate intabula la Cartea Funciara,pana nu se plateste impozitul de2%pe venitul din transferul dreptului de proprietate.Cei de la fisc spun ca eu , fostul proprietar sa platesc acest impozit, ba mai mult imi cer sa dau o declaratie ca am primit banii din tranzactie.
Bineinteles ca nu am dat nici o declaratie, si nici nu am de gand sa platesc acest impozit,pentru ca nu am vandut nimic si nu am dobandit nici un venit.Este vorba de o executare silita si cred eu ca executorul,banca care a luat banii, ar trebui sa plateasca.
Intrebarea mea ar fi-pot fi constransa sa platesc acest impozit ?(si nu este mic) Ce ma sfatuiti???
Cel mai recent răspuns: Maria Veres , utilizator 10:34, 4 Februarie 2011
Legal vanzatorul plateste acest impozit prin retinere ! In cazul dvs. din suma incasata la licitatie, banca retine suma datorata si restul trebuie sa va fie inmanat .
Daca banca nu a recuperat intreaga suma.... e treaba ei !!! De ce nu v-a solicitat sa vindeti dvs. locuinta ?
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
ContSters178043, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie apartament pr1272 pr1272 Am cumparat de la banca prin licitatie un apartament. Am fost la taxe si impozite de am deschis rol si am platit impzitul. Dupa care trebuie sa merg la cartea ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru vanzare imobil aleligi aleligi Buna Ziua,am si eu o problema,am pierdut apartamentul la banca ,iar banca la vandut la licitatie,acuma dupa un an ne-a venit sa platim la finante 2000 de lei ... (vezi toată discuția)
Vreau să vând un apartament, însă cumpărătorul are banii la o bancă din norvegia. cum se procedează la notar că să nu fie probleme pentru părți? Sumu Sumu Buna ziua! Vreau să vând un apartament însă cumpărătorul are banii la o banca in Norvegia, iar tranzacția banilor ar dura două zile. Cum se procedează ... (vezi toată discuția)