In 15 ianuarie 2011 mi-a fost vandut la licitatie publica un imobil.Am girat pe cineva la banca si asta este -am ramas fara.
Persoana care a cumparat imobilul ,nu il poate intabula la Cartea Funciara,pana nu se plateste impozitul de2%pe venitul din transferul dreptului de proprietate.Cei de la fisc spun ca eu , fostul proprietar sa platesc acest impozit, ba mai mult imi cer sa dau o declaratie ca am primit banii din tranzactie.
Bineinteles ca nu am dat nici o declaratie, si nici nu am de gand sa platesc acest impozit,pentru ca nu am vandut nimic si nu am dobandit nici un venit.Este vorba de o executare silita si cred eu ca executorul,banca care a luat banii, ar trebui sa plateasca.
Intrebarea mea ar fi-pot fi constransa sa platesc acest impozit ?(si nu este mic) Ce ma sfatuiti???
Legal vanzatorul plateste acest impozit prin retinere ! In cazul dvs. din suma incasata la licitatie, banca retine suma datorata si restul trebuie sa va fie inmanat .
Daca banca nu a recuperat intreaga suma.... e treaba ei !!! De ce nu v-a solicitat sa vindeti dvs. locuinta ?
Licitatie apartament
pr1272
Am cumparat de la banca prin licitatie un apartament. Am fost la taxe si impozite de am deschis rol si am platit impzitul. Dupa care trebuie sa merg la cartea ... (vezi toată discuția)