avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Impozit pentru vanzare imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Impozit pentru vanzare imobil

Buna Ziua,am si eu o problema,am pierdut apartamentul la banca ,iar banca la vandut la licitatie,acuma dupa un an ne-a venit sa platim la finante 2000 de lei pentru vanzarea apartamentului,ce putem face daca stie cineva sa ma ajute,la finante ne-a spus ca asa este legea si ca persoana care a cumparat apartamentul nu poate sa il intabuleze pana nu platim si sa ii spunem persoanei respective sa il plateasca el.Este asa o lege daca banca iti ia apartamentul cu care ai girat un credit si il vinde acel impozit trebuie platit de noi?
Cel mai recent răspuns: CORINACARMEN , utilizator 11:40, 23 Iulie 2013
impozitul pe tranzactie din vanzari trebuie platit de vanzator. Calitatea de vanzator o aveti dvs, dvs erati titularul dreptului de proprietate. Si asa este nu se poate intabula fara a plati impozitul pe tranzactie.
da dar eu am pierdut tot si nu am avut nici un venit din vanzarea apartamentului,de ce nu plateste banca ca ea la vandut ,chiar nu pot sa fac nimic in aceasta privinta pentru ca nu am de unde sa scot acei bani nu exista nici o cale?si daca nu am cum sa platesc ce poate sa se intample?.Multumesc
Vorbiti la banca sau cu executorul judecatoresc din pretul incasat trebuia sa se vireze si impozitul.
Ok,am sa incerc ,sper sa reusesc.Multumesc
Nu prea aveti ce reusi, banca a incasat banii (inca de acum 1 an), pretul obtinut pe apartament la licitatie, impozitul nu e treaba ei.
Dvs sunteti cel dator sa plateasca, va vor executa si astia silit pt recuperarea impozitului.
Cumparatorul are de ales si el, ori plateste el acest impozit (ca si asa a cumparat ap mai pe nimic) , ori actioneaza in instanta OCPI si il intabuleaza apoi cu hotararea de la instanta.

Alte discuții în legătură

Apartament executat - plata impozit la intabulare dtztz dtztz Buna seara. Am dobandit un apartament la licitatie. In Actul de Adjudecare la un paragraf scrie \\" Prezentul act constituie [b]act de proprietate pt ... (vezi toată discuția)
Respingere intabulare ocpi dtztz dtztz Buna ziua. Am luat un apartament executat silit si am primit Act de adjudecare. Acesta prevede conform [b]art. 516, pct. 8 Cod Pr. Civila[/b], Actul de ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde in lipsa proprietarului un imobil executat silit? alertbrain alertbrain Doresc sa cumpar la licitatie un apartament al unui vecin plecat din tara de 4-5 ani . Ap a fost executat silit.Executorul a trimis rand pe rand tot felul ... (vezi toată discuția)