avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate vinde in lipsa proprietarului un imobil ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate vinde in lipsa proprietarului un imobil executat silit?

Doresc sa cumpar la licitatie un apartament al unui vecin plecat din tara de 4-5 ani .

Ap a fost executat silit.Executorul a trimis rand pe rand tot felul de documente, dar nimeni din familia lui nu se prezinta sa le ia. Am incercat sa o anunt pe sora lui, dar nu vrea sa ma contacteze.

INTREBARE

Daca voi castiga la licitatie, cum se va face vanzarea , caci proprietarul nu vine sa semneze contractul de vanzare -cumparare.Cine plateste impozitul catre stat de 3% la semnarea contractului de vanzare-cumparare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:24, 26 Ianuarie 2013
Nu are ce semna, nu se face contract de vanzare. Actul dvs de proprietate, va fi actul de adjudecare.
"Contribuabilul, din patrimoniul caruia se transfera dreptul de proprietate, datoreaza impozit pe venit, in conformitate cu prevederile alin.(1) al art.77^1 din Codul fiscal, iar plata impozitului poate fi facuta de catre acesta, de catre organele de executare silita, sau orice alta persoana decat debitorul, in numele debitorului;
Intabularea dreptului de proprietate se poate face numai in baza documentelor care atesta achitarea impozitului, potrivit prevederilor alin.(6) al art.77^1 din Codul fiscal."

[ link extern ]

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
1-Daca imobilul se executa silit pe cale de consecinta nu are loc vanzare cumparare bun ci adjudecare in urma unei licitatii publice
2-impozitul aferent transferului dreptului de proprietate revine in sarcina debitorului
In cazul dvs cand debitorul nu intelege sa isi asume responsabilitatea achitarii obligatiilor fiscale,
pentru solutionarea interesului dvs de intabulare bun imobil,aveti posibilitatea sa achitati dvs impozitul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament executat - plata impozit la intabulare dtztz dtztz Buna seara. Am dobandit un apartament la licitatie. In Actul de Adjudecare la un paragraf scrie \\" Prezentul act constituie [b]act de proprietate pt ... (vezi toată discuția)
Am achizitionat un apartament prin licitatie ContSters241723 ContSters241723 Buna ziua!AM ACHIZITIONAT UN APARTAMENT PRIN LICITATIE IN SECT 4 BUCURESTI. urmatorul pas care l-am facut dupa ce m-i sa eliberat actul a fost sa meerg sa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe transferul de propietate imobiliara Marian - Cristian Petrea Marian - Cristian Petrea Buna seara tuturor! O sa trec direct la subiect. O cunostinta se confrunta cu urmatoarea situatie: A participat la o licitatie publica organizata ... (vezi toată discuția)