avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiune sau nu ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiune sau nu ?

O prietena ,este injurata/amenintata cu moartea de catre fostul prieten, pe care l-a inselat. Fata a vrut sa-l dea la politie insa s-au intalnit (a asteptat-o in fatza la servici),i-a luat telefonul din mana si i-a sters toate mesajele de la el de fata cu mai multi colegi ai fetei. Faptul ca i-a smucit telefonul din mana constitue talharie, sau ceve la urma urmei i l-a dat inapoi? dar ca si-a sters propriile mesaje?
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 22:52, 3 Februarie 2011
Daca nu i l-a sustras dupa aceea nu constitutie infractiunea de talharie.
Poate formula plangere penala pentru infractiunea de amenintare si eventual lovire si alte violente.
Nu constituie talharie daca prietenul fetei nu a deposedat-o de telefon ci, dupa stergerea mesajelor i-a inapoiat fetei telefonul.
Amenintarea poate fi luata in calcul ca infractiune insa eu as aduce in discutie si o alta infractiune, respectiv violarea secretului corespondentei, fiindca prietenul fetei a sters fara drept acele mesaje.
Nu se face vinovat de nici o infractiune.
Decat de amanintare,dar se va da SUP,deoarece ea la inselat,si el a reactionat cumva provocat.

Pentru art. 195 cp.ii lipseste latura obiectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu moartea encsi2007 encsi2007 Sunt o fata de 19 ani si am un prieten de 3 ani de zile. Am avut niste neintelegeri, m-am simtit singura si l-am inselat (m-am sarutat cu altcineva), el a ... (vezi toată discuția)
Reclamatie maryo81_cta maryo81_cta Buna ziua! Am depus o reclamatie la politie in ziua de 24.06.2010 si nu mai stiu nimic, a ramas ca ma suna ei. In speta este vorba despre faptul ca la data ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii marianghimpeteanu marianghimpeteanu Retragerea plangerii si impacarea partilor inlatura raspunderea penala intr-un caz de complicitate la talharie? Adica cercetarea penala inceteaza sau se ... (vezi toată discuția)