avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu moartea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu moartea

Sunt o fata de 19 ani si am un prieten de 3 ani de zile. Am avut niste neintelegeri, m-am simtit singura si l-am inselat (m-am sarutat cu altcineva), el a aflat, s-a enervat si mia scris mesaje de genul ca ma omoara si pe mine si pe parinti. L-am inteles deoarece stiam ca eu am gresit si el era doar nervos, dupa ce sa linistit a regretat cele spuse. Asta a fost acum 3 saptamani. De atunci ne intelegem foarte bine. Problema este ca parintii mei au vazut mesajele si mi-au spus ca daca nu il las in pace depun plangere la politie ceea ce eu nu vreau pentru ca il iubesc si il inteleg de ce a spus ce a spus. Este posibil sa depunde parintii mei plangere in locul meu? Iar daca chiar pot parintii mei sa depuna plangere, eu ca si "victima" ce pot sa fac sa evit ca el sa fie sanctionat :( ? Totul a fost a pura neintelegere parintii din pacate nu inteleg :(
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 12:24, 23 Septembrie 2012
In conditiile in care mesajele au fost comunicate pe numarul dv de telefon,parintii dvs nu pot face proba ca dansi au fost personal amenintati
Posibil ca sustinerea parintilor sa fie realizata cu scopul a va deternina sa analizati cu responsabilitate relatia astfel incat in viitor sa nu mai fie posibile astfel de amenintari
Prietenul dv prezinta momente in care se manifesta fata de dv si parintii dvs prin forme de violenta si agresivitate ?
In niciun caz! Nu are manifestari agresive si nu este violent, absolut deloc.
Dar parintii mei mi-au luat telefonul, in telefon sunt salvate mesajele respective, deci detin probele in care eu am fost amenintata, repet, din motive stupide fara seriozitate. Niciodata nu au avut loc tentative. Dar totusi, sunt amenintari verbale. Deci ei nu pot sa depuna plangere in niciun caz? Doar eu ? Si intr-un caz special in care ei depun plangere ce pot sa fac incat sa fie anulata, eu ca si victima?

Imi cer scuze pentru intrebari stupide dar nu vreau raul prietenul meu, chiar dimpotriva!!
Conform norme in vigoare reclamantul trebuie sa probeze in conditiile legii acuzele
In situatia mentionata ,avand in vedere ca sunteti majora,parintii dv nu se pot substitui in locul dv
Este de preferat,avand in vedere relatiile mentionate si mai ales cauza care a determinat trimiterea mesajelor de amenintare ,sa discutati cu decenta si intelepciune cu parintii dv,astfel incat sa determinati pe acestia sa analizeze cu respnsabiltate situatia si sa nu faca alte demersuri care ar dauna relatiilor atat ale dv cu prietenul cat si intre dv si dansi ca parinti
Ar fii un vis daca as putea sa reusesc sa inteleaga motivul acestor mesaje, dar nu reusesc.
Multumesc pentru ajutor, m-am linistit stiing ca doar eu as putea sa depun plangere.
Suneti-le parintilor dvs. frumos ,ca ceea ce au facut este infractiune- citirea mesajelor de pe telefonul mobil al dvs.( violarea secretului corespondentei).Este de preferat sa nu se duca la politie sustinand ca au obtinut probe printr-o infractiune.

Alte discuții în legătură

Infractiune sau nu ? adelin_adeline adelin_adeline O prietena ,este injurata/amenintata cu moartea de catre fostul prieten, pe care l-a inselat. Fata a vrut sa-l dea la politie insa s-au intalnit (a asteptat-o ... (vezi toată discuția)
Sunt amenințată cu moartea prin mesaje dar mi-e teamă să fac plângere la poliție. nu știu cum să procedez, am altă variantă de rezolvare a problemei? ContSters452058 ContSters452058 Recent am fost amenintata prin mesaje cu moartea. Sunt in oras strain, nu am familie si nici prieteni acolo cu care as putea vorbi. Mi-e frica sa scriu la ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara - confirmarea reinceperii urmaririi penale dserban dserban Buna ziua! Anul trecut am depus plangere penala impotriva fostului meu prieten pentru infractiunea de lovire si alte violente (multiple agresiuni si ... (vezi toată discuția)