avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt amenințată cu moartea prin mesaje dar mi-e ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt amenințată cu moartea prin mesaje dar mi-e teamă să fac plângere la poliție. Nu știu cum să procedez, am altă variantă de rezolvare a problemei?

Recent am fost amenintata prin mesaje cu moartea. Sunt in oras strain, nu am familie si nici prieteni acolo cu care as putea vorbi. Mi-e frica sa scriu la politie vreo plangere pe el, ca sa nu-l provoc si mai rau. Nu stiu cum sa procedez. Imi este frica sa nu isi realizeze planurile care le are. Ca proba detin mesaje ofensatoare, cu amenintari, injuraturi.
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu precizati daca sunteti in Romania sau in strainatate,nu se intelege exact daca cunoasteti persoana care va ameninta,daca ati avut vreo relatie sau sunteti intr-o relatie cu persoana respectiva etc.Daca oferiti aceste amanunte va putem oferi un raspuns util.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti de ales. trebuie sa depuneti plangere penala, descrieti in plangere exact situatia de fapt si atasati toate probele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, o plângere penală ar trebui depusă.
Problema este insa aceea sa obțineți si protectie iar prin simpla depunere a plângerii nu obțineți protecție.
sunt in Romania, cunosc persoana respectiva, ne-am cunoscut pe o retea de socializare, am comunicat mult timp si de cateva ori am iesit impreuna. Nu am dorit sa am o relatie cu el, si i-am zis ca nu-mi doresc, acest fapt l-a suparat, prima ce am auzit de la el era "te voi urmari peste tot ce faci si unde esti", dupa care isi cerea scuze, raspundeam la sunete si mesaje, dar continuam s-o tin pe a mea, ca nu doresc nimic cu el. Au urmat mesaje cu continut mult mai vulgar: injuraturi, amenintari, santaj, imi cere bani, ma acuza ca i-am furat telefon (pe care l-a pierdut cand era cu mine, dar fata de el am sunat de zeci de ori pe telefon lui). L-am blocat peste tot unde avea posibilitate sa-mi scrie sau sa ma sune. A scris prietenilor mei, parintilor (nu au reusit ei sa vada mesaje, l-am blocat imediat), si verisoarei mele minore ii dadea mesaje in care le zicea la toti ca o sa-mi para rau. nu stiu ce sa ma fac, si cum sa procedez in situatia asta. Un singur prieten imi cunoaste toata situatia asta.
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
ContSters452058, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedati asa cum v-am spus, depuneti plangere penala.

Alte discuții în legătură

Plangere penala hartuire Paula2014 Paula2014 Buna ziua, de 10 luni familia mea este injurata zilnic si batjocorita de vecinii de la parter (noi locuim deasupra lor), deoarece blocul in care locuim este ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica si intimidare puffy_buffy puffy_buffy Buna dimineata.De ceva timp am intrat intr-o relatie,din care acum nu mai pot iesi.Primesc mesaje de amenintare,de intimidare,sunt agresata atat fizic cat si ... (vezi toată discuția)
Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)